Per metus jaunas kino kūrėjas senutėlį „Chevy“ modelį transformavo į mobilią studiją, kuri jam suteikia laisvę gyventi ir dirbti bet kuriame Jungtinių Valstijų kampelyje. Prie šio stebuklo ant ratų daugiausia prisidėjo pats menininkas – ir nieko keisto, nes yra mokęsis dailidės amato, skelbia mymodernmet.com.

Projektą Z. Bothas įgyvendino kartu su tėvu. Pirmiausia „Craiglist“ skelbimų portale jie įsigijo seną krovininį autobusiuką, o tada ėmėsi valyti visus paviršius: teko kaip reikiant padirbėti gremžiant rūdis.

Vidus buvo hermetizuotas ir perdažytas, pasirinktas ir pritaikytas medžio interjeras. Iš pradžių Z. Bothas ir jo tėvas dirbo su esamu autobusiuko interjeru, tačiau netrukus stoge prakirto skylę, kuri tapo ne tik papildomu natūralios šviesos šaltiniu, bet ir pagerino ventiliaciją.

Dabar mobilia studija virtusio autobusiuko vidus stebina šiuolaikiškumu ir dėmesiu net menkiausioms detalėms. Tėvas ir sūnus sako, kad įkvėpimo savo projektui sėmėsi iš šiuolaikinės architektūros.

Autobusiukas, virtęs studija, daugiausia dekoruotas medienos apdaila – taip puoštos tiek lubos, tiek sienos, tiek virtuvę atstojanti erdvė. Kūrėjo patogumui mobilioje studijoje įrengta lova, kriauklė, šaldytuvas, kaitlentė. Vyras pasirūpino, kad naujam gyvenimui prikeltoje transporto priemonėje nieko netrūktų – čia ir mobilus bevielio interneto tikslas, ir namų kino teatro sistema. Elektra Z. Botho mobilius namus aprūpina saulės generatorius.

Baigęs autobusiuko transformaciją, Z. Bothas sukūrė svetainę internete, kurioje pateikia patarimų, padėsiančių ir kitiems pasekti jo pavyzdžiu. Svetainė, kuri pavadinta „The Vanual“, siūlo programą, kaip žingsnis po žingsnio krovininį automobilį paversti mobiliais namais. Be to, čia nemažai ir gyvenimo būdo įžvalgų, kurios labai naudingos tiems, kurie svajoja vieną dieną pradėti šiuolaikiško klajoklio gyvenimą.

„Šis autobusiukas man suteikia visišką laisvę rašyti scenarijus kalnų apsuptyje, filmuoti atokiose dykumų miestuose, o tada kartu dirbti su kompozitoriumi at scenografu Los Andžele – ir visa tai tą patį mėnesį. Niekaip kitaip tai nebūtų įmanoma“, – savo svetainėje teigia nagingas kino kūrėjas Z. Bothas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)