Apie tai, kodėl verta rinktis įrengtus būtent senos statybos butus, pranešime spaudai papasakojo interjero dizainerė Jovita Bingelytė.

Įrengtus butus renkasi dėl laiko stokos

Anot interjero dizainerės, senos statybos pilnai įrengtus butus kol kas dažniausiai renkasi jauni žmonės iki 35 metų, kurie nori sutaupyti pinigų buto įrengimui arba tiesiog neturi laiko važinėjimui po parduotuves ir statybų priežiūrai. Taip pat tie, kurie nenori prisirišti prie vienos gyvenamos vietos ilgam laikui, o ateityje galbūt pakeisti butą į didesnį.

Pagrindiniai dalykai, į kuriuos atsižvelgia tokių butų pirkėjai, yra buto lokacija, interjeras bei, žinoma, kaina.

„Jei tai jauna šeima, planuojanti arba jau turinti vaikų, labai aktualu yra kambarių skaičius. Populiariausi 2-3 kambarių butai. Tačiau savo pirkėjus randa ir nedidelės kvadratūros butai – tokius butus daugiausiai perka jauni veiklūs žmonės, propaguojantys aktyvų gyvenimo būdą“, – patirtimi dalinosi J.Bingelytė.

Senos statybos butą rinktis verta

Anot pašnekovės, visų pirma, jie paklausesni dėl kainos ir lokacijos. Senos statybos butai dažniausiai jau būna apsupti įvairių ugdymo, gydymo įstaigų bei parduotuvių, o be to, ir viešasis transportas yra lengvai pasiekiamas.

„Todėl tėvams nereikės vargintis rytais išvažiuoti iš namų valandą anksčiau, kad spėtų išvežioti vaikus po mokyklas ir darželius, o ir jų darbo vieta didesnė tikimybė, kad bus orientuota ne miesto pakraštyje, o centre arba aplink miegamuosius rajonus“, – teigė interjero dizainerė.

Taip pat senos statybos butai yra pardavinėjami daug mažesnėmis kainomis, nei naujos statybos, kas itin aktualu, ieškant didesnės kvadratūros buto šeimai.

„Laiko ir pinigų atžvilgiu įsigyti jau įrengtą senos statybos butą yra vienareikšmiškai naudingiau. Buto pirkėjas gauna ne tik kokybiškai atliktą komandinį darbą, bet ir dizainerio patogiai, stilingai ir funkcionaliai išspręstą interjerą“, – tikino J.Bingelytė.

Didžiausi iššūkiai, rekonstruojant senos statybų butus, yra kanalizacijos, ventiliacijos sutvarkymas ar pakeitimas bei grindų ir sienų lyginimas.

„Kiekvieną kartą atėjus į naują būstą, laukia siurprizai, ir iššūkiai ir dažnai tenka prisitaikyti ir pakoreguoti interjero projektą pagal jau esamas komunikacijas ar išvedžioti naujas, kad būsimiems gyventojams būtų suteiktos visos sąlygos patogiai gyventi, kurios beveik nesiskirtų nuo gyvenimo kokybės naujos statybos name“, – sakė pašnekovė.

Renovuojant seną butą galima sutaupyti

Pagrindinis dalykas, kurio daugelis neįvertina, yra tai, kad perkant butą su jau pilnai padarytu remontu ir įrengtu interjeru, galima sutaupyti apie 40 proc. visų išlaidų.

„Priežastis yra labai paprasta – įmonės, kurios užsiima senų butų rekonstrukcija ir įrengimu, jau turi savo komandą, patirtį ir gauna geras nuolaidas, užsakinėjant medžiagas, baldus ir visas kitas detales. Viskas vyksta daug greičiau, sklandžiau ir įrengimui sutaupoma daug lėšų“, – pažymėjo J.Bingelytė.

Maža to, senos statybos buto įrenginėjimas, padedant specialistams, užtrunka trumpiau nei įrenginėjant naujos statybos pačiam.

„Įrenginėjant senos statybos butą, visa rekonstrukcija ir pilnas įrengimas su baldais užtrunka iki 2 mėnesių. Įsirenginėjant butą pačiam, tai užtrunka vidutiniškai pusę metų. Jau antri metai dirbu, įrenginėjant senus butus pardavimui, ir todėl matau daug privalumų, dirbant komandoje su šioje srityje patyrusiais žmonėmis“, – prisipažino J.Bingelytė.

Teliks įsinešti jaukius mažmožius

Įrenginėjant senos statybos butą, yra siekiama, kad būsimiesiems gyventojams į tokį būstą tereikėtų susivežti tik būtinus daiktus bei mielus talismanus ir iš karto galima būtų jame gyventi. Tokiame bute bus galima rasti ne tik būtiniausius baldus, bet ir dekoro elementus, kurie suteikia namams jaukumo, išpildo ir paryškina interjero charakterį.

„Įsirenginėjant savo namus patiems, dažnai pamirštama apie itin svarbias dekoro detales interjero užbaigtumui. Todėl neretai tenka matyti namuose tuščias sienas ir netvarkingai išdėstytas asmenines nuotraukas, tarsi ką tik ištrauktas iš kraustymosi dėžių. Apie tai jau yra pagalvota įrenginėjant senos statybos butus, todėl belieka namus užpildyti savo dvasia“, – paaiškino pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (158)