Butas išplanuotas taip, kad iš 18 kv. metrų yra gyvenamasis plotas, o 4 kv. metrai – sanitarinis mazgas. Anot pašnekovo, įrengiant tokio dydžio butą svarbiausia žinoti, ko nori ir suprasti, jog esant nedidelei erdvei, svarbu išnaudoti kiekvieną centimetrą.

Verta remtis skandinavišku stiliumi

„Tame bute dėkingos yra aukštos lubos, kadangi senos statybos namas. Buvo stengiamasi išnaudoti tą aukštį spintoms. Vienoje sienoje, kurioje yra įkomponuota sofa-lova, iki pat lubų yra spintelės, kad būtų, kur susidėti daiktus. Kur yra sanitarinis mazgas, viršuje taip pat padaryta antresolė, nes vonioje lubų 3,5 metro nereikia. Padarytos specialios kopėtėlės, kurios nusiima ir pasistato, kad būtų galima iš ten kažką pasiimt. Ten gana nemaža erdvė, galima net ir dviračius pasidėt“, – pasakoja Aleksandras.

Siekiant sukurti didesnės erdvės įspūdį, daug kur ant sienos pakabinti veidrodžiai, taip pat ir vonioje iš abiejų pusių. Tai, pasak Aleksandro, sumažina spaudimo pojūtį. Jis taip pat mini, jog bute pasirinktos šviesios spalvos, kad nebūtų niūru, nes langai bute taip pat nėra dideli. Pasirinktas šiltos baltos spalvos LED apšvietimas, kuris suteikia jaukumo ir padeda išvengti buvimo biure pojūčio.

Ekspertas teigia, kad labai norėdamas, žmogus ir pats gali be jokių problemų įsirengti tokio dydžio butą, tik turi žinoti tam tikrus principus.

„Jeigu žmogus naudojasi internetu, visiškai be problemų. Tiesiog gali imti interjero puslapius, tiek lietuviškų, tiek užsienio, kad galėtų kažkokių sprendimų paieškot. Logiškai mąstant, jeigu turi mažą erdvę, turi viską išstumdyti į kraštus, per centrą palikt laisvą plotą, kad nebūtų užgriozdinta. Reikia rinktis minimalistinius sprendimus, remtis daugiau skandinavišku stiliumi“, – tvirtina pašnekovas.

Galima gyventi ir dviese

Pasak jo, tokiame bute gali drąsiai gyventi du žmonės, tik kyla klausimas, kiek tai bus patogu. Gyvenant dviese, pavyzdžiui, dviems studentams, jeigu vienam reikia mokytis, o kitam norisi kažką kita daryt, nėra jokios erdvės, kur išeit, nebent į tualetą. Apskritai, dviese gyventi nekyla problemų, jeigu vienas kitam netrukdo ir nėra privačios erdvės reikalavimo.

Kaip pavyzdį Aleksandras pateikia ir lofto tipo butą, kuris gali būti 50 kv. metrų ploto, tačiau ten taip pat yra viena erdvė ir lygiai tokia pati problema. Loftuose, anot jo, gyvena taip pat po du žmones, ne po vieną. Jeigu vienas nori žiūrėt televizorių, o kitas mokytis, tai kažkuris turi užsidėt ausines.

Įrengimo kaina – labai individuali

Specialistas teigia, kad įrengimo kaina nepriklauso nuo ploto – viskas priklauso nuo paties buto ir nuo to, ką jame norima padaryt.

„Tai yra labai individualu, nes jeigu jūs pirkote butą naujos statybos ir jis yra mažas su daline apdaila, galite dažyt sienas, tapetuot, galite dėt apdailą kažkokią. Šis butas yra senos statybos, todėl buvo dar griovimas, remontas, o tik paskui apdaila. Ten buvo tokių papildomų darbų, kurių nebūna naujos statybos bute. Buvo didelė erdvė, didelis butas, šeimininkas jį padalino į du butus ir vieną iš jų pardavė. Todėl ten viską reikėjo iš naujo daryt – naują santechniką, naują elektros instaliaciją įrengt. Tai nebuvo labai pigus projektas“, – aiškina Aleksandras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)