Eglutė – prisiminimų medis

Eglutė – labai svarbus simbolinis elementas, ji siejama su sentimentais, atsiminimais ir naujų atsiminimų kūrimu. Na, o kas yra patrakę naujovių ieškotojai ir puoselėja savitą pasaulėžiūrą, atėjus šiam metui visuomet trykšta originaliomis idėjomis“, – sako interjero dizainerė bei interjero ir baldų prekybos centro „Domus galerija“ ambasadorė Agnė Stanikūnaitė. Ji primena labai gražią tradiciją: kasmet į kolekciją pridėti po vieną naują žaisliuką, kuris būtų rinktinis ir išskirtinis. Tuomet, nesvarbu, kokio formato yra jūsų eglutė, ji kasmet bus kitokia, o jūs turėsite ką prisiminti.

Architektė Audronė Ambrazienė ir interjero dizainerė Daiva Pocevičienė atkreipia dėmesį, kad pastaruoju metu vintažinio stiliaus gerbėjų netrūksta, nes šis stilius harmoningai jungia praeities estetiką ir šiltus vaikystės prisiminimus. Jos taip pat įvardija, kad yra dalykų, kurie per Kalėdas išlieka nepakitę daugelį metų nepriklausomai nuo kintančios stilistikos, pavyzdžiui, pagrindinė spalva.

Salonas Retroforma

Neapsieisime be raudonos

„Kiekvienais metais girdime apie madingas spalvas. Bet, ko gero, Kalėdų spalva išlieka raudona, kad ir derinama su papildomomis pasirinktomis spalvomis“, – tvirtina A. Ambrazienė ir D. Pocevičienė.

Jos pastebi, kad bendros interjero puošybos tendencijos neišvengiamai atsispindi ir kalėdinėje puošyboje. Pavyzdžiui, šiemet populiaru žalvaris, sodri žalia, aukso atspalviai, juoda ir balta – visa tai gali būti panaudota ir ruošiantis Kalėdoms.

„Ilgą laiką interjere karaliavo skandinaviškas stilius su baltais ir pilkšvais tonais, bet šios spalvos šiais metais jau nueina į antrąjį planą. Ima dominuoti sodrios žemės spalvos: nuo vyšninės ir rudai oranžinės iki rusvai raudonos plytos ir drumzlinų žalių atspalvių. Taip pat populiaru derinti skirtingus metalus – tai interjerui akimirksniu suteikia vizualinės intrigos ir gylio“, – aiškina A. Ambrazienė ir D. Pocevičienė.

Nordal. Salonas Decosense

Karaliaus kalėdiniai vainikai

Interjero dizainerės A. Stanikūnaitės tvirtinimu, šiais metais kaip niekad populiarūs bus ir šventiniai vainikai. „Juos pastebiu jau gal trejetą pastarųjų metų, bet šiemet susidomėjimas jais – itin didelis, tikriausiai žmonės labai prisijaukino šią gražią ir namams jaukumo teikiančią idėją. Tokie vainikai gali kyboti ir erdvėje, ir ant sienų, ir ant durų, o taip pat jais gali būti puošiamas stalas ir kiti paviršiai. Tai – tikrai labai skoningas elementas su šventine nuotaika”, – tvirtina A. Stanikūnaitė.

Anot jos, pastaruoju metu tokiems šiuolaikiškiems vainikams naudojamos ne eglišakės, o labai įvairi žaluma.

Bloomingvile. Salonas Studio Sanguinico

Tegyvuoja klasika

Kalbant apie šventines naujoves, dažniausiai lieka nebeaišku, kas gi yra ta geroji, tikroji Kalėdų klasika. Juk atsakius į šį klausimą, daugelis galėtų nebesigraužti, kad galbūt apsikrovė beviltiškomis senienomis. Juk klasika – tai, kas madinga visada.

„Eglutės žaisliukų klasika yra visi klasikiniai herojai: spragtukas, balerinos, Kalėdų Seneliai, angeliukai. Na, o naujienų kasmet atsiranda tikrai labai smagių: tai – arba labiau minimalistinio stiliaus metaliniai, lengvi lankstiniai, arba kaip tik labiau boho stiliaus kutai, spalvoti bumbuliukai. Išlieka jaukios ir skandinaviško stiliaus eglutės, šiemet mačiau labai dailių ir originalių medinių bumbuliukų“, – sako A. Stanikūnaitė.

Grožėsimės ananasais

Anot A. Ambrazienės ir D. Pocevičienės, tradiciniai burbulai praktiškai tiks visur ir visada. Na, o kitos formos atsiranda su tendencijomis. Šiuo metu labai populiarūs gamtiniai elementai, pavyzdžiui, ananasai. Todėl ananaso pavidalo kalėdiniai žaisliukai būtų puikus pasirinkimas. Jie galėtų papildyti ir kalėdinius floristikos elementus, tokius kaip džiovinti ar stabilizuoti augalai. Namų puošybai taip pat tinka natūralūs ar džiovinti vaisiai, meduoliai, saldainiai. Kai kas labai išradingai per Kalėdas panaudoja net tokius asmeninius mielus daikčiukus kaip moteriški papuošalai ar net savo albumo nuotraukas ar miniatiūrinius paveiksliukus.

Salonas Retroforma

„Kalėdoms tiks ir tam tikri kvapai, pavyzdžiui, cinamono, citrusų, pušų“, – sako „Domus galerija” ambasadorės. Pasak jų, visko, kuo galima puošti namus, neišvardinsi – tai priklauso nuo kuriančiojo fantazijos. Vienintelė puošybos klaida galėtų būti saiko praradimas. „Tikrai nereikėtų persistengti. Būtų gerai, jei pajustume, kada jau atrodo tiek daug, kad net nenatūralu. Nesaikinga puošyba gali sukelti priešingą – atstūmimo – reakciją“, – perspėja A. Stanikūnaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)