DELFI pasidomėjo, kaip šis prekybos tinklas šiais metais siūlys papuošti savo namus didžiosioms metų šventėms.

Pagal įmonės nusistatymą, Kalėdinė prekyba pradedama anksčiau tam, kad žmonės spėtų pasiruošti šventėms neskubėdami ir gerai apgalvodami, kaip turėtų atrodyti namai. Pasiruošimas Kalėdoms yra ne tik eglutės puošimas ir dovanų pakavimas, bet svarbiausia – pats jų laukimas.

Pasak interjero dizainerės Vaivos Klezienės, spalį pirkėjai daug dėmesio skiria apsižiūrėjimui, pirkinių planavimui, o jau lapkritį pradeda pirkti patikusias dekoracijas. Didesnį dėmesį iš pradžių skiria tekstilei, šventiniams indams, pagalvėlėms, o gruodį savo laiką investuoja į eglučių ir jų papuošimo paieškas.

„Kiekvienais metais „Ikea“ kalėdinė kolekcija yra unikali. Jeigu praėjusiais metais Kalėdos buvo baltos, skandinaviškos, tai šiemet jos itin jaukios, turtingos, sentimentalios ir klasikinės – tarsi nužengusios iš vaikystės kalėdinių knygų. Žiemos kolekciją sudaro 3 kryptys, kurias įkvėpė tokios knygos ir personažai kaip „Alisa stebuklų šalyje“, „Narnijos kronikos“.

„Alisos stebuklų šalyje“ įkvėpta kolekcija labai charakteringa, jos spalvos gilios, elegantiškos, derinamos su metalu ir šiek tiek žvilgesio. Indai, dekoro elementai daugiaprasmiai, su paslėpta istorija ir žinute – visa tai padės kurti paslaptingą pasakos atmosferą namuose. Ši kolekcija labiausiai derės moderniuose, skandinaviško interjero namuose.

„Narnijos kronikų“ įkvėpta kolekcijos dalis atneš sniego, ledo jausmą. 1000 baltos atspalvių padės kurti baltos skandinaviškos žiemos pasaką namuose. Ši kolekcija padės atnešti ramybės jausmą, kartu kurdama baltos žiemos įspūdį moderniuose, skandinaviško interjero namuose“, – apie naująją kolekciją pasakojo dizainerė.

Dar viena šiemet pristatoma kryptis – klasikinės angliškos Kalėdos. Ši kryptis į kolekciją atnešė raudonus, languotus motyvus, kurie turėtų sukurti namuose angliškų Kalėdų jausmą. Kaip teigia V. Klezienė, ši kolekcijos dalis geriausiai ir darniausiai įsilies tradicinio stiliaus namuose.

Karpiniai ir gėlių motyvai

Išskirtinis šių metų akcentas yra karpiniai. Kurdama kolekciją, bendrovė bendradarbiavo su mados dizainere, popieriaus karpinių meistre Bea Szenfeld. Jos pamėgti gėlių bei augalų motyvai persikėlė į kalėdinę kolekciją. Todėl šiais metais, kaip niekada anksčiau, siūloma namus puošti karpiniais, kurie atsiranda kurie atsiranda ant lempučių girliandų, LED lempų instaliacijų, stalo dekoracijų. Vieną švedų dizainerio kurtą karpinį – stalo dekoraciją Švedijoje jau išpirko kaip kolekcinę vertybę.

„Kolekcija yra universali, joje kiekvienas ras ką nors savo namams – ir tie, kurie norės baltų Kalėdų namuose, ir tie, kurie norės jų jaukių, su giliomis spalvomis, pliušu, langeliais ir Kalėdų seniais. Šią šventinę kolekciją yra lengva derinti su jau turimais „Ikea“ baldais, dekoracijomis. Taip pat su turimais išsaugotais vaikystės eglės žaisliukais“, – komentavo V. Klezienė.

Nors žmonės gali rinktis iš gausybės klasikinių papuošimų, kurie nesensta ir nesikeičia, šiais metais yra ir detalių, kurias verta turėti namuose, mat kolekcija kasmet būna vis kitokia. Pavyzdžiui, šiemet išskirtiniu akcentu tapo popierinės gėlės, augaliniai ir gėlių motyvai, kurie atsispindi ne tik tekstilėje, bet ir ant dekoracijų bei indų.

Kadangi lietuviai interjere dažniausiai pasitelkia neutralias spalvas ir itin mėgsta skandinavišką stilių, juose visi šventiniai papuošimai saugiai įsilieja ir papildo interjerą. Dizainerės teigimu, svarbiausia detales atsirinkti pagal savo namų stilių.

„Tradicinio stiliaus namuose labai derės angliškų Kalėdų stilius, su languotomis pagalvėlėmis, o moderniuose, skandinaviško interjero namuose savo vietą ras karpiniai, baltos ir raudonos popierinės gėlės ir pan.“, – patarimais dalijosi V. Klezienė.

Pasak jos, namų parengimas šventėms prasideda po truputį, pasibaigus bobų vasarai ir sparčiai trumpėjant dienoms. Pirmiausia galima namus dekoruoti tekstile: staltiesėmis, pagalvėlėmis, kilimais, šviestuvų gaubtais. Šie dalykai daug nekainuoja, tačiau interjerą gali pakeisti iš esmės. O atėjus gruodžiui jau galima svarstyti apie girliandas, žvakes, kuriomis puošiami langai, lentynos. Eglutės puošimas jau turėtų būti paskutinis etapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)