Jums artimą stilių tikrai turėtų atitikti ne vien jūsų išvaizda, bet ir namai, kuriuose gyvenate. Juk, neskaitant darbovietės, daugiausia laiko, matyt, kaip tik juose ir praleidžiate, todėl tikrai svarbu pasirūpinti, kad dažnai jus supanti aplinka nesikirstų su jūsų asmenybe.

Žinoma, asmeninis stilius nesuformuojamas pernakt. Prireikia laiko, noro pažinti save, na ir, be abejo, pasiryžimo žengti bandymų ir klaidų keliu. Toliau pateikti keli patarimai iš portalo „Apartment Therapy“, galbūt padėsiantys išgryninti geriausiai jus charakterizuojantį braižą.

Pajuskite nuotaiką

Apsispręsti dėl stiliaus, idealiai atitinkančio jūsų asmenybę, gali būti nemenkas iššūkis: juk dizaino tendencijų ir madų dabar kaip niekad gausu. Kaip sako Jessica Davis, kūrybinių dirbtuvių „Nest Studios“ įkūrėja ir interjero dizainerė, svarbiausia yra susikurti taip vadinamą nuotaikų koliažą – temos požiūriu vientisą atvaizdų derinį.

„Tie vaizdai turi sufleruoti apie tai, kaip jūs gyvenate. Jie net neturi būti konkretūs. Kai pamatysite visą kompoziciją, tikrai pavyks atpažinti vyraujančias temas“, – sako ji.

25 interjero dekoravimo idėjos pagal dizainerius

Nuotaikų koliažą, aišku, galima kurti ir primityviuoju būdu – karpant ir klijuojant žurnaluose aptinkamus paveikslėlius. Norėdami racionalizuoti procesą, visada galite naudotis kad ir „Pinterest“ lentomis.

Pirmiausia galvokite apie savo gyvenimo būdą

Nors kartais ir pafantazuojame, kaip puikiai pasijustume atsidūrę sterilumu dvelkiančioje aplinkoje arba tarp senovės prabangą menančių baldų, tačiau netrukus suvokiame, kad toks interjeras tenkintų nebent trumpam, nes visiškai neatitinka mūsų gyvenimo būdo – mes turime vaikų ir t. t. ir pan.

Jūsų namai – tai jūsų, o ne kieno nors kito, tvirtovė, todėl tai turi būti vieta, kurioje norėtųsi ištiesti kojas ir atsipalaiduoti. Apie tai pirmiausia ir galvokite, vertindami dizaino sprendimus.

„Užuot gaišę laiką ir eikvoję energiją pastangoms labai tiksliai apibrėžti variantą, kurį be išlygų galėtumėte pavadinti savu, verčiau koncentruokitės į savo aplinką ir gyvenimo būdą, – pataria Donna Garlough, bendrovės „Joss & Main“ interjero stilistė. – Ar esate atsainios, ar išdailintos estetikos šalininkas? Ar turite vaikų? O galbūt gyvūnų augintinių? Ar jūsų būsto erdvės ankštos, todėl privalote rinktis kompaktiškus baldus ir pasirūpinti užslėptomis vietomis daiktams susidėti? Lai tai ir bus esminės gairės, lemiančios jūsų sprendimus įsigyti vieną arba kitą daiktą, kuriuo šiaip jau iškart susižavite.“

Skandinaviškas interjero dizainas

Nenustokite eksperimentuoti

Nors dėvite natūralių spalvų drabužius, dar visiškai nereiškia, kad mąstydami apie interjerą pirmenybę turite teikti skandinaviškam arba minimalistiniam variantui.

„Mūsų pačių įvaizdis gali visiškai skirtis nuo supratimo, kokioje aplinkoje norime gyventi, – sako interjero dizaineris Barry Goralnickas. – Esu susidūręs su klientais, kurie rengiasi vienos spalvos, griežto kirpimo drabužiais ir beveik nenešioja aksesuarų. Vis dėlto labiausiai juos žavėjo prašmatniai įengti kambariai ir ryškiaspalvių detalių gausūs būstai.“

Norėdamas perprasti klientų prioritetus, B. Goralnickas pateikia jiems kuo įvairiausių klausimų. O jūs, formuodami individualų stilių, galėtumėte prisiminti, kokie vaizdai labiausiai traukia akį, kai žvalgotės po atitinkamų socialinių tinklų sklaidos kanalus.

Neforsuokite

Namų tikrai nepavyks įsirengti per dieną, bet to ir neturite siekti. Jei norite, kad interjeras maloniai nuteiktų ir visada džiugintų, atminkite, kad skubėti reikia lėtai.

„Neieškokite daiktų specialiai. Įsigykite atsitiktinai pamatytą, iš karto akį patraukusį daiktą“, – sako Joy Cho, gyvenimo būdo prekės ženklo „Oh Joy!“ įkūrėja ir kūrybos direktorė.

Taip elgdamiesi, įsigysite daiktus, kurie iš tiesų patinka, – nekils pavojus, kad apstatysite namus tuo, ką radote parduotuvėje arba internete tą akimirką, kai kažko prireikė.

Interjero dizainas

Perdėm skubėti nereikia ir dėl to, kad jūsų supratimas apie stilių bėgant metams, tikėtina, keisis.
„Šiandien mano kuriamo dizaino stilius yra visiškai kitoks nei buvo prieš 15 metų, – sako Abbe Fenimore, interjero dizainerė, „Studio Ten 25“ įkūrėja. – Baigusi koledžą turėjau artimųjų ir draugų sudovanotų baldų, meno kūrinių ir atsitiktinių aksesuarų – visišką daiktų kratinį. Tada, kai teko persikelti į kitus namus, aš supratau, kad nežinau net, kas man iš tiesų patinka.“

Taigi, be to, kad apsispręsti dėl dizaino tikrai nereikia skubotai, atminkite ir tai, kad su daiktais, kurie seniai nebedžiugina, verta atsisveikinti ilgai nesielvartaujant.

Galvokite, ar jausitės laimingi

Namuose tiesiog privalote jaustis laimingi, todėl jie turi būti įrengti taip, kad džiugintų. Per daug preciziškiems ir skrupulingiems būti nereikia. Tiesiog svarbu, kad visuose kambariuose būtų kas nors, ką iš tiesų mėgstate.

„Pamąstykite, kas jus džiugina. Galbūt egzotiški kraštai, galbūt kokia nors spalva, o galbūt ištaigingas restoranas? – sako Caroline Grant ir Dolores Suarez, „Dekar Design“ įkūrėjos. – Tai tikrai galėtų tapti atspirtimi formuojant individualų stilių.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)