Dviejų asmenų šeimai skirtame bute pagrindinis dėmesys buvo sutelktas į ergonomiškumą bei estetiką, praktiškumą nustumiant į antrą vietą. Daugelis korpusinių baldų, įskaitant svetainės konsolę, miegamojo lovą bei veidrodžius, pagaminti Lietuvoje pagal užsakymą.

Miegamojo kambariui nebuvo keliama jokių ypatingų reikalavimų. Patalpoje vyrauja ramus koloritas, o visame bute išlietas betonines grindis čia pakeičia pilkai rusvos parketlentės, lovai, spintai bei sienoms parinkta šviesiai pilka spalva, o langus dengia juodos, šviesai nepralaidžios užuolaidos. Minkšti lovūgalio segmentai, sumontuoti palei visą miegamojo sieną, apvilkti tamsesnio atspalvio veltinio audiniu.

Interjero autoriai studija AKTA (Normundas Vilkas, Dovilė Paunksnytė) / Foto: Dariaus Petrulaičio

Bute suprojektuotas kelių tipų apšvietimas. Prie lubų pritaisyti šviesą sklaidantys plafonai skleidžia intensyvesnę šviesą, sieniniai šviestuvai bei paslėptas, į baldus sumontuotas švietimo įtaisas suteikia jaukų foną. Interjerą papildo išraiškingi dekoratyviniai šviestuvai.

Vonios kambaryje suprojektuotas praustuvo baldas glaudžia skalbimo mašiną. Jis pagamintas iš drėgmei atsparios MDF plokštės bei kompaktinio laminato. Sienų skydams, pagamintiems iš tokios pat MDF plokštės, pasirinkta pastelinė rožinė bei juoda spalvos. Prie mozaikinių plytelių priderinti juodi santechnikos prietaisai.

Interjero autoriai studija AKTA (Normundas Vilkas, Dovilė Paunksnytė) / Foto: Dariaus Petrulaičio

Maisto gaminimo zonoje panaudoti aplinkos poveikiui itin atsparūs, bet kartu ir dekoratyvūs nerūdijančiojo plieno paviršiai derinami prie juodų virtuvės baldo fasadų. Kavos staliukas taip pat padarytas iš šios medžiagos.

Interjeras sukurtas žmogui, vertinančiam saikingumą ir mokančiam mėgautis objekto estetika, tad ši erdvė šiek tiek primena galeriją, kur neutralus fonas išryškina skulptūriškus baldus bei dekoro detales. Pagrindinis koloritas – šviesiai pilki bei dažytų betono grindų paviršiai. Juos papildo mėlyni, rožiniai bei oranžiniai spalvų tonai. Juoda spalva čia naudojama drąsiai, tačiau sudaro nedidelę visos erdvės kolorito dalį: ji labiau naudojama kaip akcentai ar grafiniai elementai.

Interjero autoriai studija AKTA (Normundas Vilkas, Dovilė Paunksnytė) / Foto: Dariaus Petrulaičio

Sukurtas interjeras – tai bendras projekto autorių ir užsakovų darbas. Buto šeimininkai nupasakojo savo įpročius ir pomėgius, o į tai atsižvelgę architektai pateikė techninius bei vizualinius sprendimus. Visos mintys ir idėjos buvo sutiktos palankiai, nes estetinis suvokimas sutapo beveik visais aspektais. Užsakovų ir dizainerių tarpusavio pasitikėjimas – vienas pagrindinių sėkmingo projekto veiksnių.