Už savo 18 tūkst. (260 eurų) rublių pensiją jis ne tik sugeba įsigyti brangių firminių drabužių ir apavo, bet ir remontuoja butą, nusiperka antikvarinių baldų, rašo newsru.com.

Prašmatnusis senelis turi paskyrą socialiniame tinklalapyje „Instagram“, kuriame jau 775 tūkst. sekėjų. Gerbėjai vadina Borisą Dunajevskį Gianluca – garsiojo šokančio italų milijonieriaus Gianlucos Vacchi garbei.

72 m. Chabarovsko gyventojas dėvi tik italų dizainerių drabužius ir aktyviai demonstruoja juos „Instagramo“ paskyroje. B. Dunajevskio garderobe yra batai iš pitono odos už 90 tūkst. rublių (1 302 eurai), ne ką pigesnių striukių ir kelnių. Pensininkui patinka brangūs aksesuarai ir papuošalai, jis perka tik garsių prekės ženklų daiktus – jokiu būdu ne padirbtus.

Prieš kelerius metus pensininkas užsiėmė buto remontu, nutaręs, kad gyvenamoji vieta turi atspindėti šeimininką. B. Dunajevskis pats remontavo butą ir per dvejus metus pavertė Chruščiovo laikų statinį tikra mini pilimi.

Bute žydros grindys, pelkių žalumo su aukso ir sidabro raštu sienų apmušalai, restauruoti tamsaus medžio baldai. Ryškūs senų apmušalų raštai netrukdo kabinti ant sienų paveikslų ir nuotraukų. Jų B. Dunajevskis turi apie penkiolika – tai ne tik paties pensininko ir jo šeimos narių nuotraukos, bet ir paveikslai su gėlėmis, saulės užtemimu.

„Žinote, po to, kai persirgau onkologine liga, nusprendžiau daug ką savo gyvenime pakeisti. Per dvejus metus visiškai pakeičiau buto stilių. Pirmenybę teikiau barokui. Jūs tik pažvelkite į kėdes, jos – ypatingai retos. Pas jas restauravau. Stengiausi, kad viskas išliktų ankstesnės išvaizdos. Štai galbūt ant kėdės, ant kurios jūs sėdite, koks nors kariškis apklausdavo nusikaltėlius“, – sako vyriškis, sėdėdamas savo mėgstamoje supamojoje kėdėje.

Pensininkas daug dirbo, kad butas taptų panašus į XVIII a. pilį. Čia viskas atrodo skoningai, savo vietoje – knygos, senoviniai grafinai ir taurės.

Į klausimą, kaip jam iš pensijos pavyko pasidaryti remontą ir nusipirkti brangių daiktų, B. Dunajevskis atsako – pirk mažiau, tačiau rinkis kokybiškesnius daiktus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)