Kaune taip pat įrengta ir prekių ekspozicija. Tiesa, ji gerokai mažesnė, nei Vilniuje.

Trečdalis Vilniaus

„Ikea“ įsikūrė buvusioje „Prismos“ parduotuvėje Jonavos gatvėje. Prieš pora metų analogiškas punktas buvo įkurtas Klaipėdoje, o dabar atėjo eilė ir laikinajai sostinei.

Prekių užsakymo ir atsiėmimo vieta Kaune užima 2000 kv. m plotą. Joje bus įrengta pirkėjų aptarnavimo erdvė, baldų ekspozicijos salė, logistikos sandėlis.

„Nors patalpos Kaune gerokai mažesnės nei parduotuvės Vilniuje, čia pirkėjai gali apžiūrėti iki 3000 vienetų „Ikea “ siūlomų baldų ir interjero aksesuarų, pasisemti įkvėpimo, susiplanuoti namų apstatymą, užsisakyti prekių iš viso „Ikea“ asortimento bei jas atsiimti. Ekspozicijos čia bus orientuotos į kauniečius, pritaikytos išskirtiniams jų poreikiams, todėl demonstruojami Kauno gyventojams aktualiausi sprendimai. Užsakytas prekes pirkėjai galės atsiimti po kelių dienų, tad – tai iš tiesų paprastas ir greitas būdas įsigyti „Ikea“ baldų“, – sako „Ikea“ Lietuva parduotuvės vadovas Marius Martinaitis.

Palyginimui, Vilniuje siūloma net 9 tūkst. skirtingų prekių, tad Kaune bus galima rasti apie trečdalį visos „Ikea“ pasiūlos.

Tiesa, Kauno „Ikea“ atstovai tikina, kad laikinojoje sostinėje bus eksponuojamos pačios populiariausios prekės, o visą asortimentą bus galima rasti ir užsisakyti iš katalogų. Teigiama, kad prekės į Kauną bus pristatytos ilgiausiai per tris darbo dienas.

Yra galimybė prekes užsisakyti tiesiai į namus, tačiau ši paslauga papildomai kainuoja.

Prekių užsakymo ir atsiėmimo vietoje Kaune bus teikiamos visos įprastos „Ikea“ paslaugos – baldų pristatymas į namus, surinkimas ir montavimas.

Lankėsi namuose

Prieš atidarant Kauno „Ikea“ , bendrovė išaiškino, kad klaipėdiečiai daugiausiai perka baldus, o sostinėje daugiausiai nuperkama įvairių aksesuarų.

Anot M. Martinaičio, Kauno gyventojams prekės, interjero idėjos ir sprendimai bus siūlomi atsižvelgiant į jų poreikius ir įpročius, kuriuos pažinti stengiamasi ir viešnagių jų namuose metu.

„Apsilankymai kauniečių namuose, išsiaiškinimas, kokie sprendimai jiems yra reikalingiausi, kas labiausiai vertinama pačių gyventojų, yra neatsiejama „Ikea“ asortimento sudarymo ir pateikimo pirkėjams dalis visame pasaulyje, tad ir Lietuva ne išimtis. Lankydamiesi žmonių namuose mokomės ir tobulėjame, o įgytą patirtį pritaikome kurdami daugelio poreikius atitinkančius sprendimus“, – teigė parduotuvės vadovas.

M. Martinaičio teigimu, apsilankymų kauniečių namuose metu pastebėta, kad dauguma jų turi ganėtinai mažas virtuves, todėl gyventojams itin aktualūs funkcionalūs sprendimai šiai namų erdvei, kompaktiškas ir praktiškas jos apstatymas.

Taip pat atkreiptas dėmesys į nedidelių darbo erdvių, įrengtų svetainėse, ar sprendimų, leidžiančių optimaliai išnaudoti vonios kambarių bei balkonų erdves, poreikį.

Lietuvoje parduotuvė „Ikea“ buvo atidaryta 2013 metais Vilniuje. Nuo 2015 metų Klaipėdoje veikia „Ikea“ prekių užsakymo ir atsiėmimo vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)