Mes visi ateiname į naujus namus su savo pačių interjero kolekcijomis, kurias mylime ir kaupėme daugelį metų, todėl bandymai suderinti jas su kito asmens stiliumi gali sukelti nemažai konfliktų. Maža to, jei naujiems namams reikia pirkti kažką nauja, jums teks kalbėtis dėl išlaidų ir nuspręsti, kas jums abiems patinka. Pyktis su savo kambarioku veikiausiai nenorėsite, todėl bendradarbiavimas kuriant namų interjerą bus esminis dalykas.

Kadangi pasiduoti karštoms emocijoms yra labai lengva, mes paprašėme profesionalų patarti, kaip dekoruoti namus su kitu žmogumi, kad dėl interjero sprendimų nekiltų konfliktų. Rhonda Richards – Smith yra psichoterapeutė ir žmonių santykių ekspertė, gerai žinanti bendro gyvenimo pavojus. Ji pataria, kaip dalytis bendra erdve su nauju žmogumi ir kaip elgtis, kad jūsų būstas patiktų jums abiems.

Prieš nuspręsdami gyventi su kitu žmogumi, nuoširdžiai su juo pasikalbėkite. „Labai svarbu išsiaiškinti, kokie yra jūsų lūkesčiai ir ribos. Atskleiskite juos savo partneriui ar kambariokui, kol dar kartu neapsigyvenote“, – sako R. Richards – Smith.

Kai tik pasirašysite būsto nuomos ar pirkimo sutartį, teks galvoti, kuo apstatysite savo namus. Kartu atlikite nedidelį pratimą, kuris padės išsiaiškinti jūsų tikslus, susijusius su nauja erdve. „Užuot pradėję diskutuoti, koks turėtų būti idealus valgomojo stalas, pasidalykite savo mintimis, kokį įspūdį turėtų sudaryti jūsų namai. Kokias emocijas, jūsų nuomone, jie turėtų sukelti jums ir jūsų svečiams? Jei pradėsite nuo šių dalykų, jūsų diskusijos turės atspirties tašką ir bus konkretesnės“, – pataria ji.

Būsto įrengimas

Kai tik sutarsite dėl savo namų vizijos, jums reikės pereiti prie konkrečių daiktų, kurių reikia jūsų namams ir kurių abu norite. „Gyvendami su kitu žmogumi, turėsite daryti kompromisus, – pažymi R. Richards – Smith. – Sudarykite namams reikalingų daiktų sąrašą ir šiuos daiktus surikiuokite būtinumo tvarka. Palyginkite savo sąrašą su partnerio ar kambarioko daiktų sąrašu ir būkite pasirengę derėtis bei nusileisti, kai to reikės“.

Toliau jūsų lauks tikrasis pirkimo procesas. „Kalbant apie daiktų namams pirkimą, kiekviena pora elgiasi skirtingai, – sako R. Richards – Smith. – Kartais vienas iš partnerių nelabai domisi šiuo procesu ir gali palikti šį reikalą kitam partneriui. Kitais atvejais abu partneriai trokšta aktyviai dalyvauti, kurdami savo namų interjerą“.

„Pagarba savo partnerio troškimui įsijungti ar susilaikyti nuo šio proceso yra esminis dalykas, užtikrinantis sklandų perėjimą. Jei jums reikia pagalbos, kuriant namų interjerą, o jūsų partneris tuo nesidomi, kreipkitės į draugus, kurie turi akį dizainui“. Bet kokiu atveju nieko nepirkite bendrai erdvei, kol negausite pritarimo.

Viena problema, dažnai iškylanti šio proceso metu, yra finansai. Jei vienas asmuo gali sau leisti pakloti dideles sumas už brangesnius baldus, gali būti, kad kito žmogaus biudžetas yra kur kas mažesnis. Nors gali būti sunku garsiai pasakyti, kiek galite skirti pinigų naujai, bendrai sofai, atviri pokalbiai yra būtina dizaino proceso dalis.

„Dėl pinigų gali kilti daug nesutarimų, ypač jei nutarėte perpus dalytis namų ūkio išlaidomis, – sako R. Richard – Smith. – Tokiais atvejais įsiklausykite į savo partnerio nuogąstavimus dėl pinigų ir pasiryžkite skirti daugiau laiko bei energijos, kad įsigytumėte jums abiems priimtiniausią pirkinį“.
Be visko, kas pasakyta, jūs turėtumėte mėgautis šiuo procesu! Interjero kūrimas ir namų dekoravimas gali būti labai smagus būdas abipusiam ryšiui sustiprinti, o erdvė, kuri įkvėptų jus abu, turėtų būti jūsų galutinis tikslas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)