Jis turėjo būti žiedo formos, maždaug 150 metrų skersmens, o jo viduje turėjo būti didelis vidinis kiemas su žaidimų aikštelėmis ir žaliuoju plotu, rašo amusingplanet.com. Statinys pramintas „beigelio namu“, nes buvo šiek tiek panašus į tradicinį žydišką riestainį.

Name ketinta įrengti daugiau nei 900 butų bei užtikrinti visas būtinas paslaugas, įskaitant parduotuves, vaistinę, skalbyklą, pašto skyrių ir pan. Kai 1972 metais statybos buvo baigtos, valdžia juo taip susižavėjusi, jog buvo nuspręsta Maskvoje pastatyti daugiau tokių namų.
Artėjo 1980 metų Maskvos vasaros olimpinės žaidynės, ir miestas nusprendė pastatyti penkis tokius žiedo formos namus, kurie simbolizuotų olimpinius žiedus.

Tačiau Dovženkos gatvėje pastačius antrą tokį namą, visas projektas galiausiai buvo sustabdytas. Sovietų Sąjunga balansavo ant ekonominės krizės ribos, tad buvo nuspręsta, kad šis projektas yra per brangus. Be to, planuoti penki žiedo formos namai buvo suprojektuoti per toli vienas nuo kito, ir pėsčiomis einantis žmogus nebūtų galėjęs įvertinti visos kompozicijos.

Šiandien abiejuose žiedo formos pastatuose vis dar gyvena žmonės. Kiekvienas pastatas yra devynių aukštų ir turi per dvidešimt laiptinių. Kai kas sako, kad šiuose namuose itin sunku rasti reikiamą laiptinę ir ieškomą butą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)