Kaip rašo „Daily Mail“, šis kalėjimas už Korko grafystės ribų praktiškai nežinomas, tačiau Sankt Peterburge vykusioje apdovanojimų ceremonijoje jam pavyko įveikti Romos Koliziejų, Paryžiaus Eifelio bokštą ir Londono Bakingamo rūmus.

Ši turistų traukos vieta savo istoriją pradėjo VI amžiuje, kai Spaiko saloje apsigyveno vienuoliai. VIII amžiuje vienuolynas virto tvirtove, kur vėliau įkurdino kalinius, nuteistus išvežimui į Australiją. Iki pat 2004 metų ten kalėjo 2300 kalinių.

„Airijos Alkatrasas“ po 4,8 milijono svarų (5,4 milijono eurų) kainavusios rekonstrukcijos turistams buvo atvertas 2016 metais. Naująjį pavadinimą sala gavo dėl to, ką ją galima pasiekti tik laivu.

Šiuo metu buvęs kalėjimas siūlo nakties turus patiems drąsiausiems lankytojams – naktį galima praleisti vienutėje, „airių pragaru“ pramintame bloke. Čia 28 vienutėse buvo laikomi patys pavojingiausi kriminaliniai nusikaltėliai. Juos surakindavo nuo galvos iki kojų ir apvyniodavo juodai, palikdami tik akis.

Priminsime, kad 2015 ir 2016 metais pagrindinį „World Travel Awards“ prizą gavo dvi turistų pamėgtos Airijos vietos – „Guinness Storehouse“ Dubline ir muziejus „Titanic Belfast“.
Pasaulinis „World Travel Awards“ finalas gruodžio mėnesį vyks Vietname.

#Spike #Island #InísPic #Cork #Ireland #FortMitchell #Fortress #Prison #DaysOut

A post shared by Claire Tierney (@clairetizzle) on Aug 12, 2017 at 9:36am PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)