2019 metų namų interjere dominuos turtingos spalvos ir netradicinės formos, ypač sofų ar kitų minkštų baldų. Šių metų spalvos bus juoda, koralinė ir miško žalia, o sienas puošti bus madinga ryškiais ornamentais ir įvairiais gėlių piešiniais. Tokias pagrindines tendencijas, bendradarbiaudama su „Pigu.lt“, įvardija Latvijos interjero dizainerė Inese Oboleviča.

Jos teigimu, tuščios sienos ar minimalistinio stiliaus baldai šiemet madingi nebus. Ekspertė rekomenduoja sienas dažyti, dekoruoti ar apklijuoti fototapetais. Baldų gamyboje pastaruoju metu vis labiau populiarėja gamtai draugiškos, natūralios medžiagos – medis, akmuo, stiklas ar molis. Ši tendencija vyrauja ir interjero madoje.

Inese Oboleviča

Pasak ekspertų, skandinaviškas stilius ir toliau bus populiarus bei perkamas, o balta spalva – tarp dažniausių pasirinkimų. Tačiau 2019 metais taip pat pasirodys ir spalvingi akcentai, kurie praturtins šį populiarų stilių. Ekspertai besirenkantiems baldus ir dekorą pataria atsižvelgti į bendrą kambario funkciją ir stilių, kad interjeras išliktų elegantiškas, o baldai ir jų išdėstymas – maksimaliai komfortiškas.

#1 Juoda virtuvėje ir vonios kambaryje

I. Oboleviča pataria gražią ir elegantišką juodą spalvą pasirinkti vonios kambariui ir virtuvei. Juodos gali būti kambario spintelės, paviršiai, sienos ir grindys, taip pat įvairios dekoracijos. Žinoma, gali neužtekti drąsos visą virtuvę ar vonią nuspalvinti juodai, tačiau jei nenorite dažyti sienų, pakanka juodų akcentų – vandens maišytuvų, durų rankenų ir t. t. Dizainerės teigimu, ši spalva niekada neišeis iš mados ir visada papuoš erdvę, ypač kartu su balta spalva. Beje, šis spalvų derinys – taip pat ypač madingas šiais metais.

Interjero tendencijos

#2 Fototapetai ir dekoracijos ant sienų

Pernai daugelis garsių interjerų pasižymėjo įvairiais fototapetais. Šiemet taip pat rekomenduojama tokiu būdu dekoruoti sienas. Pasak interjero dizainerės, bene labiausiai madingi – gėlių paveikslai ir motyvai. Jei nesinori tapetais klijuoti visų kambario sienų, ekspertė ragina kaip akcentą išryškinti ir puošniais ornamentais padengti, pavyzdžiui, vieną kambario sieną. Likusias galima nudažyti pritaikant jų spalvą prie ornamentų. Dar paprastesnis sprendimas – dekoratyviniai lipdukai, kurie papildytų interjerą ir sukurtų tapetų įspūdį.

Interjero tendencijos

#3 2019 spalvos – koralinė ir žalia

Pilka spalva – bene populiariausia Lietuvoje, kaip ir daugelyje aplinkinių šalių. Be abejo, tai labai racionalus pasirinkimas, nes prie šios spalvos galima pritaikyti bet kokį interjerą, tačiau I. Oboleviča atkreipia dėmesį, kad šiemet galima nebijoti ryškesnių spalvų. Daugelis pasaulinio lygio dizainerių mano, kad minimalizmas praranda savo populiarumą interjere, jį keičia turtingos spalvos.

2019 metų favoritė interjere ir madoje bus koralinė. Ji perteikia optimizmą, šilumą ir suteikia žaismingos elegancijos bet kokiame interjere. Koralinė gali būti derinama su raudonais tonais – šis derinys sušildo kambarį, jis tampa jaukesniu.

Interjero tendencijos

Kita ne mažiau svarbi 2019 metų spalva bus miško žalia. Ji pagyvina kambarį, suteikia jam elegancijos, kuria ryšį su gamta. Tamsiai žalia spalva gali tapti dekoro akcentu, galima rinktis tokios spalvos pagalves, užuolaidas, paveikslus, taip pat ir baldus – sofas ar kėdes. Be to, puikiai atrodo ir tokios spalvos sienos.

#4 Lenktos sofos ir nestandartinės formos

Jei pažvelgtume į praeitį, švelnių formų minkšti baldai buvo ypač populiarūs 7-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, tačiau vėliau juos užgožė tiesios linijos. Vis dėlto, kaip teigia I. Oboleviča, viena iš svarbiausių 2019 metų tendencijų bus įvairių formų minkšti baldai ir aksesuarai. Pavyzdžiui, minkšta labai išgaubta poilsio kėdė puikiai tinka prie netaisyklingos formos vazos. Pasak interjero dizainerės, neįprastų formų minkšti baldai neišeis iš mados dar kurį laiką, o apskritai nestandartiniai baldai, ypač komfortiškos sofos, gali būti pritaikytos beveik kiekvienam interjerui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)