1. Grožio SPA namuose

Turbūt būtų sudėtinga pasiginčyti, kad kiekvienas iš mūsų nors kartą yra pasvajojęs apie galimybę namuose įsirengti šį tą panašaus į prabangų viešbučio SPA. Žmonės trokšta sukurti ramybės ir atsipalaidavimo oazę su didžiule sūkurine vonia, kurioje galėtų mirkti valandų valandas, rašo standard.co.uk. Ne ką mažiau šioje srityje aktualios pačių įvairiausių spalvų plytelės, žemės atspalviai ir minimalistiniai akcentai.

2. Faktūros

Dizaineriai teigia, kad 2018 m. taps odos ir aksomo metais. Būtent aksomui pirmenybę rekomenduojama teikti renkantis baldų apmušalus, o štai oda kuo puikiausiai tiks miegamajame – lovūgaliui ir kėdėms aptraukti.

3. Įspūdingi augalai

Nors pastaruoju metu augalai namų interjere užėmė itin reikšmingą dalį, panašu, kad jie trauktis į pavėsį dar neketina. Šių metų išskirtinumas – įspūdingi augalai. Ryškių spalvų ir lapų formų augalai turbūt yra vienas pigiausių būdų suteikti namų erdvei naujumo dvelksmo.

4. Venecijietiškos grindys

Madingos XX a. aštuntajame dešimtmetyje, dešimtajame dešimtmetyje savo aktualumo netekusios jos ir vėl sulauks dėmesio šiais metais. Spalvingos grindų plytelės bet kuriai erdvei suteiks papildomų akcentų. Nenuliūskite, jei šiuo metu biudžetas nesuteikia galimybės pasirinkti prabangių marmurinių variantų, nes rinkoje yra daugybė puikių pasiūlymų tikrai prieinamomis kainomis.

5. Dekoratyvinės lubos

Laikas pamiršti apie dekoratyvinį sienų apipavidalinimą ir akis pakelti į lubas. Štai toks išradingas būdas transformuoti erdvę pradedant nuo pat viršaus 2018-aisiais bus tikrai aktualus. Vienspalvės sienos ir tapetais ar plytelėmis išklijuotos, o gal netgi piešiniais papuoštos lubos – tinkamiausias dizainerių rekomenduojamas namų atnaujinimo pasiūlymas.

6. Žemiški ir neutralūs atspalviai

Šalavijų žalia – šių metų neutralios spalvos sinonimas. Gryną baltumą, smėlio ir akmens atspalvius keičianti prislopinta žalia su pilkšvais pustoniais neabejotinai kur kas ryškesnė, tačiau ją pasirinkę tikrai nepasigailėsite. Derinama su mediena ir kreminių atspalvių palete šalavijų žalia suteiks bet kuriai erdvei šilumos ir švelnumo. Ne ką mažiau svarbūs šiais metais ir kiti pasteliniai atspalviai – švelni garstyčių, nefrito ir alyvuogių.

7. Ryškumas

Nepaisant naujovių neutralių atspalvių srityje ryškūs pigmentai šiais metais taip pat itin reikšmingi. Interjero specialistai prognozuoja, kad dominuos deginta oranžinė ir žalia spalvos (miško žalia ir kaktusų). Ne ką mažiau svarbios povo mėlyna, raudonojo vyno ir pomidorų raudona su gelsvumo nata.

Kitchen blues 💙

A post shared by Laura Krentzman (@laura.krentzman) on Jan 4, 2018 at 8:19pm PST

8. Tamsus medis

Atrodo, kad skandinaviško interjero mada ilgam mus išmokė rinktis balintą medieną ir minimalistinius baldus, tačiau šiais metais teks atkreipti dėmesį į ryškesnius gylio erdvei suteiksiančius variantus: tamsų ąžuolą, raudonmedį ir faktūriškus riešutmedžio baldus.

9. Durų reikšmė

Atėjo laikas nebevertinti interjero vien tik iš vidinės pusės – aukso valandos sulaukė išskirtinės durys. Tai gali būti neoniniais atspalviais dažyti sprendimai, durų rėmų gali tapti įspūdingi medžiai, o gal priešais jas tiesiog būtina įkurdinti masažinį kilimėlį.

10. Metalas kitaip

Rožinės ir geltono aukso atspalvių variantai lieka praeityje – laikas labiau pramoniniams metalo variantams. Mažiau prabangaus blizgesio turintys metalo variantai, pradedant žalvariu ir baigiant nikeliu, suteiks erdvei organiškumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją