Visgi kai kurie dizainerius samdančių klientų klausimai išmuša iš pusiausvyros net tuos, kurie regėjo ir šilto, ir šalto. Interjero specialistai yra savos srities profesionalai, todėl mielai sutinka atsakyti į įvairiausius klausimus, tačiau yra keletas dalykų, kurių geriau nesiteirauti už svetainės dekorą atsakingo asmens.

Tiesą sakant, toliau suminėti klausimai glumina bet kurios patalpos interjerą kuriantį specialistą, todėl pravartu su jais susipažinti ir nesukelti preteksto nejaukiai situacijai.

Kodėl turiu skirti šitokią sumą pinigų?

Kad ir labai nemalonu, tačiau visgi būtina pranešti, kad už 20 eurų svetainei tinkamos sofos tikrai neįsigysite. Net ir tiesiogiai su klientais kontaktuojančios įmonės, kurių gaminių kainos ne taip siaubingai kandžiojasi, nepasiūlys nieko, kas būtų pigiau nei pora šimtų.

„Kai žmones užduoda šį klausimą, aš tiesiog noriu jiems išrėžti, kad tinkamo dizaino, kokybiški baldai kainuoja pinigus, – sako interjero dizainerė Alessandra Wood iš San Fransiske veikiančios įmonės „Modsy“. – Kalbant apie pinigus, labai sunku ko nors neįžeisti! Bet jei neinvestuosite į daiktus, kuriuos kasdien naudojate, būtinybei atsikratyti šlamštu nebus galo.“

Visgi A. Wood nesako, kad nėra jokių galimybių baldus įsigyti už labiau prieinamą kainą.
„Jei aktualu bent kiek sutaupyti, galima rinktis panaudotus arba vintažinius daiktus, užuot pirkus ką nors, ką neišvengiamai teks išmesti“, – sako ji.

Skandinaviškas interjero dizainas

Ar žinote, kaip tai padaryti?

Galbūt ir jums pažįstami jausmai, apimantys, kai koks nors bendradarbis (paprastai iš kito skyriaus) pareiškia manąs, kad geriau už jus žino, kaip atlikti darbą, už kurį esate atsakingi? Juk tai ne juokais erzina? Pasinervinti dėl tokių priežasčių tenka ir interjero dizaineriams.

„Vykdydama bet kurį projektą visada užsibrėžiu tikslą sukurti erdvę, kuri būtų apgalvota, funkcionali ir graži, todėl negaliu pakęsti, kai klientai užduoda tokius klausimus, kuriuose užslėptos abejonės mano sugebėjimais, – sako dizainerė Jade Joyner, viena iš įmonės „Metal + Petal“ įkūrėjų ir vadovaujančių specialisčių. – Per beveik du dešimtmečius trunkančią darbo praktiką esu sukaupusi tiek patirties, kad galiu garantuoti, jog klientų nesuklaidinsiu.“

Taigi, privalote pasitikėti pasamdytu interjero dizaineriu – jis žino, ką daro!

Ar būtų galima tik šį tą pakeisti?

Juk niekada neužsisakote vieno bato arba salotų be užpilo?

„Man nepatinka, kai klientai prašo pakeisti tik tam tikrus interjero elementus, o ne visą dizainą“, – sako J. Joyner.

Jei žūtbūt norite sumažinti namų estetikos kaštus, dizaineris veikiausiai ras turimam biudžetui draugiškesnį sprendimą. Tačiau jei numosite ranka į galutinį kambario vaizdą, gausite tai, ką dabar matote.

Modernus interjero dizainas

„Žinoma, galima atlikti tik tam tikrus darbus ir pakeisti tik kelis komponentus, tačiau darbas atrodys tik pusiau padarytas, – aiškina dizainerė. – Pusiau sutvarkytas kambarys ir liks tik pusiau sutvarkytas.“

Kaip sukurti šviesesnės ir didesnės erdvės pojūtį?

Pageidavimai suteikti kambariui šviesumo ir erdvumo įspūdį girdimi beveik visada. Ir tai nekeista! Vargiai atsiras žmogus, norintis ko nors tamsaus ir ankšto.

„Paprastai šį pageidavimą pateikia žmonės, kurių namai užgrūsti rakandais ir tamsiais baldais“, – sako A. Wood.

Nors išgauti itin rafinuotą estetiką ir nepavyksta be tam tikrų strategijų ir planavimo, tačiau sukurti šviesumo ir erdvumo pojūtį nėra taip sudėtinga kaip galbūt atrodo.

„Pirmas žingsnis kuriant šviesią ir erdvią patalpą – pašalinti iš jos viską, kas nereikalinga, – sako interjero specialistė. – Antras žingsnis – sienų ir baldų spalvų pasirinkimas. Visada pasiteisina šaltesni, ramesni, šviesesni tonai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)