Bendrovės nebenaudojamas kompleksas yra centrinėje sostinės dalyje, tarp Neries upės ir Tuskulėnų dvaro parko. Šalia vingiuojantis dviračių takas ir parkas kuria nuo miesto šurmulio nutolusios rekreacinės erdvės vaizdą. Sutvarkyta aplinka, lengvas ir patogus objekto pasiekiamumas, išvystyta infrastruktūra – pagrindiniai šios vietos patrauklumo akcentai. Iš šios vietos lengvai pasiekiami ir populiarūs vilniečių ir turistų lankomi objektai sostinės senamiestyje, centras, Antakalnis, bei kitos miesto vietos.

Ši vieta – tai unikali galimybė sukurti ant upės kranto patrauklų objektą su atviromis žaliosiomis zonomis. Išvystyta teritorija gali tapti nauju traukos centru tiek miesto gyventojams, tiek turistams, teigia nekilnojamojo turto vertintojai ir pripažįsta šios lokacijos išskirtinumą.

„Žirmūnai – patrauklus rajonas, turintis daug privalumų – gerą susisiekimą su centru ir kitais sostinės rajonais, puikią infrastruktūrą, rekreacines zonas, dviračių takus, daug žalumos. Teritorija tarp Neries ir Tuskulėnų parko – perspektyvi vieta plėtrai. Čia galėtų atsirasti paslaugų-pramogų centras, viešbutis, restoranas ar kitas panašus objektas. Sutvarkius šią teritoriją, parinkus tinkamą koncepciją šioje teritorijoje galima sukurti unikalų ir analogų sostinėje neturintį objektą“, – teigia „Inreal“ Tarpininkavimo departamento pardavimų projektų vadovė Aušra Višniauskaitė.

Turto vertintoja Kristina Vysockaja, jau dvidešimt metų besidarbuojanti nekilnojamojo turto srityje, sako, kad Žirmūnus, kaip patrauklų gyvenamąjį mikrorajoną dėl mažo atstumo iki centro, patogaus susisiekimo, gerai išvystytos infrastruktūros itin vertina šeimos, norinčios turėti patogų gyvenimą mieste. Ekspertė pastebi, kad čia ir nekilnojamojo turto kainos atitinkamai aukštesnės nei kituose, labiau nuo miesto centro nutolusiuose sostinės rajonuose.

K. Vysockaja įvardija ir kitas stipriąsias šios lokacijos puses: aplinkui daug mokyklų, darželių, medicininių įstaigų, arti visuomeninio transporto sustojimai, labai patogus susisiekimas su Antakalniu, centru, iš šios vietos lengvai pasiekiami visi verslo ir prekybos centrai. „Vieta yra itin patraukli. Šalia tekanti Neris, upės krantinė, parkas, žaliosios zonos sukuria papildomą vertę šiam objektui. Juk kituose mikrorajonų daugiabučių kvartaluose mes to neturime, o čia įrengti ir dviračių, ir pasivaikščiojimų takai. Visa tai – miesto centre, nereikia niekur toli važiuoti. Gyventojams tai – patogi galimybė judėti link miesto centro naudojantis tik viešuoju transportu,“ – sako turto vertintoja.

Be to, anot ekspertės, itin svarbus akcentas tai, kad Žirmūnuose nėra daug laisvos vietos naujoms statyboms, beveik visi žemės sklypai užstatyti daugiabučių ar biurų pastatais. Ekspertė pastebi, šis rajonas nekilnojamojo turto vystytojų jau seniai išnaudotas. „Belieka tik seni pastatai, kuriuos nugriovus jų vietoje būtų galima projektuoti ir statyti naujus. Objektas, esantis Žirmūnų g. 1P, galėtų vėl atkreipti nekilnojamojo turto vystytojų žvilgsnį į šį rajoną, nes tai – nauja galimybė sukurti Žirmūnų mikrorajonui pridėtinę vertę,“ – pažymi K. Vysockaja.

„Žirmūnų g. 1P esanti teritorija yra išskirtinė. Čia galėtų įsikurti apgyvendinimo, biurų nuomos, ar kitas komercines paslaugas teikiančios įmonės. Ši vieta – tai galimybė sukurti patrauklų kompleksą su restoranu, viešbučiu, naujomis krantinėmis, elingų baseinu, žaliosiomis zonomis. Išvystyta teritorija gali tapti nauju traukos centru tiek miesto gyventojams, tiek turistams,“ – teigia ir UAB „Centro Kubas - Nekilnojamasis turtas“ turto vertintojas Laurynas Žiūkas.

Kompleksą sudaro penki statiniai: du garažai, elingas, administracinio pastato buitinės ir pagalbinės patalpos. Statinių bendras plotas sudaro 823,74 kv. m. Statiniai yra 7842 kv. m ir 52 kv. m nuomojamuose valstybinės žemės sklypuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)