Pietų Italijoje, nuostabiojoje Sicilijos saloje, nedideliame, kalvotame Sambukos miestelyje, iš kurio atsiveria įspūdingi salos vaizdai ir paplūdimiai, parduoda būstus vos po vieną eurą.

Toks pasiūlymas atsirado tam, kad atgaivintų miestelio bendruomenę, nes Sambuka, kaip ir daugelis kaimiškų Italijos vietovių, kenčia nuo mažėjančios populiacijos, kadangi dauguma žmonių važiuoja į didesnius miestus.

Sambuka

Tai ne pirmasis Italijos miestelis, teikiantis tokį pasiūlymą. Sambukos meras Giuseppe Cacioppo patvirtino, kad visi namai, parduodami po vieną eurą, priklauso savivaldybei. Jis taip pat užtikrino, kad jie nėra tarpininkai tarp savininkų, tad šįkart turtas bus perleidžiamas greitai.

Žinoma, yra ir kabliukas. Naujieji savininkai privalo atlikti įsigyto būsto remontą per tris metus ir investuoti ne mažiau nei 15 tūkst. eurų. To reikia, nes beveik veltui parduodami būstai yra itin prastos būklės, griūvantys.

Sambuka

Jie taip pat privalės palikti 5000 eurų vertės užstatą, kuris jiems bus grąžintas iškart po remonto.

G. Cacioppo patikina, kad pirkėjai tikrai nebus nusivylę. Anot jo, Sambuka yra žinoma kaip rojus žemėje: nuostabūs paplūdimiai, miškai ir supantys kalnai sužavės kiekvieną čia atvykusį.

Meras teigia, kad užsieniečiai jau susigundė nekilnojamuoju turtu čia ir 10 namų jau yra parduota. Daugybė kitų dar yra laisvų, tačiau jiems verkiant reikia renovacijos. Šiuo metu Sambukos savivaldybė kontaktuoja su žmonėmis iš Šveicarijos, Prancūzijos ir Ispanijos bei gauna nemažai užklausų

Sambuka

Jis tikisi, kad naujakuriai padės įkvėpti miesteliui naujos gyvybės, pakels vietinę ekonomiką ir padės išsaugoti architektūrinius brangakmenius.

Žinoma, tai reikalaus įdėti nemažai darbo. Parduodami apleisti namai, pilni akmenų skeveldrų, pamirštų baldų, uždengtų voratinkliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)