24 bendroves vienijantis verslo klubas savo lėšomis ketina statyti modernų daugiabutį jauniems specialistams. Bendrovėms trūksta aukštos kvalifikacijos inžinierių, technologų, šalčio mašinų, apskaitos ir kitų specialistų.

„Būna mugės jaunų specialistų, su universitetais, su kitomis mokyklomis. Kai atvažiuoji ir pradedi juos vilioti, tai jauni specialistai jau žino, kad Rokiškyje to nėra ir ano nėra, pradeda vardinti. Reikia labai daug argumentų, kad mes galėtume konkuruoti su Panevėžiu, Kaunu, Vilniumi“, – LRT TELEVIZIJAI sakė „Ivabaltės“ direktorius Irmantas Tarvydis.

Planuojama, kad daugiabutyje bus 26 vieno, dviejų ir trijų kambarių butai.

Didžiausio rajone darbdavio bendrovės „Rokiškio sūris“ direktorius sako, kad įmonėje darbuotojų kaitos nėra, tačiau kolektyvui senstant būtina atsinaujinti. Jis tikisi, kad naujas būstas padės ne tik privilioti specialistų, bet ir sugrąžins baigusius studijas rokiškėnus.

„Mano idėja yra, kad tai būtų pirmas butas šeimai, kuris padėtų jai įsikurti Rokiškyje, įsidarbinti, įgauti finansinį pastovumą. Po to gal jie norės geresnio, didesnio būsto su sklypu, sodu prie namo, kada jau pasitikės savo jėgomis ir sukaups šiokį tokį kapitalą“, – sakė „Rokiškio sūrio“ direktorius Dalius Trumpa.

Išsamiau – Zinaidos Paškevičienės reportaže.