Statytojai, patikrinę informaciją Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo dokumentų registro (TPDR) interneto puslapyje www.tpdr.lt, pastebi, kad ne kiekvienos teritorijos detaliojo plano sprendiniuose, o jam nesant – bendrojo plano sprendiniuose, yra numatyta galimybė vykdyti norimą veiklą ar planuoti pageidaujamą statybą, rašoma pranešime spaudai.

Jeigu teritorijų planavimo dokumentai nenumato galimybės žemės sklype vykdyti planuojamus statybos darbus, detalieji ar bendrieji planai gali būti keičiami arba koreguojami Kompleksinio teritorijų planavimo dokumentų rengimo taisyklių nustatytais atvejais ir tvarka.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) specialistai primena, kad iniciatyvos teisę siūlyti keisti ar koreguoti detaliuosius planus turi tiek fiziniai, tiek juridiniai asmenys, tiek ir kitos organizacijos ar jų padaliniai. Pasiūlymą dėl teritorijų planavimo proceso inicijavimo reikėtų raštu teikti savivaldybės administracijos direktoriui pagal siūlomos planuoti teritorijos buvimo vietą.

Savivaldybės administracijos direktorius per 10 darbo dienų nuo pasiūlymo gavimo privalo priimti sprendimą dėl vietovės lygmens teritorijų planavimo dokumentų rengimo, keitimo ar koregavimo ar finansavimo arba motyvuotai atmesti pasiūlymą. Jeigu planavimo organizatorius priima teigiamą sprendimą, pradedamas teritorijų planavimo dokumento rengimo, kurio metu atliekamas jo keitimas ar korektūra, procesas Lietuvos Respublikos teritorijų planavimo dokumentų rengimo ir teritorijų planavimo proceso valstybinės priežiūros informacinėje sistemoje (TPDRIS) adresu www.tpdris.lt .

Visų rūšių teritorijų planavimo dokumentų rengimo procedūras planavimo organizatoriai, teritorijų planavimo dokumentų rengėjai, viešojo administravimo subjektai ir kiti teritorijų planavimo proceso dalyviai atlieka naudodamiesi TPDRIS. Vykdant bet kurio teritorijų planavimo dokumento rengimo procesą per šią sistemą nuotoliniu būdu galima pateikti visus teritorijų planavimo dokumento rengimo procedūrinius dokumentus (sprendimą dėl teritorijų planavimo dokumento rengimo pradžios ir planavimo tikslų, planavimo darbų programą, parengti ir išduoti teritorijų planavimo sąlygas, teikti kitus teisės aktuose nustatytus dokumentus), taip pat teikti elektroninius dokumentus, pasirašytus elektroniniu parašu, gauti atsakymus į juos, viešinti planuojamos teritorijos ribas ir rengiamo teritorijų planavimo dokumento sprendinius. Patvirtintą teritorijų planavimo dokumentą ar jo korektūrą galima automatiškai iš TPDRIS pateikti registruoti į TPDR.

VTPSI primena, kad per TPDRIS išorinį portalą visuomenė gali peržiūrėti vykdomų teritorijų planavimo dokumentų procesų sąrašą arba atlikti rengiamų teritorijų planavimo dokumentų paiešką žemėlapyje. Pasirinkus bet kurį rengiamą teritorijų planavimo dokumentų ar jo korektūrą galima planavimo organizatoriui nuotoliniu būdu pateikti pasiūlymus, taip pat gauti planavimo organizatoriaus atsakymus į juos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)