Visas projektas yra daugiau nei 1,5 ha privatumo ir gamtos oazė, kurioje taip pat yra ir pirmieji 4 A+ energinės klasės daugiabučių pastatai Pašilaičiuose. Trečiojo etapo sklypo plotas sieks 71,47 aro, o net apie 40 proc. teritorijos numatoma žaliosioms ir laisvalaikio erdvėms, rašoma pranešime spaudai.

Planuojama, kad trečiojo statybų etapo metu iškils du penkių aukštų pastatai, kuriuose – 156 butai. Siūlomų būstų plotai sieks nuo 21 iki 65 kv. m., o gyventojai pagal savo poreikius ir šeimos narių skaičių galės rinktis patogaus išplanavimo 1-4 kambarių butus, kurių kainos prasidės nuo 37,9 tūkst. eurų.

Svarbiausia – efektyvumas ir patogumas

Pašilaičiai vis labiau įsitvirtina kaip perspektyvus ir naujakuriams patrauklus mikrorajonas. Ši miesto dalis turi svarbiausius privalumus – išvystytą infrastruktūrą, greitą ir patogų susisiekimą su kitomis miesto vietomis, bet tuo pačiu yra ir gamtos bei ramybės apsuptyje. Tai vertina ir gyventojai – jau dabar yra parduoti 30 naujojo etapo butų. Tarp jų – visi keturių kambarių ir beveik pusė suplanuotų trijų kambarių butų“, – sako Olga Dainytė, „Omberg“ direktoriaus pavaduotoja.

Ji pastebi, kad rinkdamiesi būstą gyventojai daug dėmesio skiria tiek jo energinei klasei, tiek ir viso projekto koncepcijai. Projektuojant trečiąjį „Grigalaukio dominijos“ etapą buvo panaudota pirmųjų dviejų patirtis. Visi būstai bus A+ energinės klasės. Skaičiuojama, kad dėl modernių pastato konstrukcijų ir efektyvios rekuperacinės sistemos vidutinė šildymo kaina 40 kv. m. ploto butui sieks tik kiek daugiau nei 3 eurus per mėnesį.

Naujakuriai „Grigalaukio dominijoje“ ras ir detaliai suplanuotą infrastruktūrą, žalių erdvių – netoliese yra 5 hektarų ploto žalioji zona, kurioje gyventojai galės pasivaikščioti, leisti laiką su augintiniais.

Trečiajame etape numatytos 156 vietos automobiliams. Požeminio, iš dalies prapučiamo, aukšto stovėjimo aikštelėje bus 121, po vienu iš pastatų – 12, o kieme – 23 vietos.

„Viskas įskaičiuota“ koncepcija

Be to, teritorija uždara, stebima vaizdo kameromis. Todėl gyventojai gali mėgautis gyvenvietės suteikiamu privatumu ir patogumu. Šiuo atveju kuriama „viskas įskaičiuota“ koncepcija už prieinamą kainą.

Vidiniame kieme ir žaliosiose zonose aplink pastatus tradiciškai formuojamos aktyvaus ir pasyvaus laisvalaikio zonos, numatomos dvi žaidimo aikštelės skirtingo amžiaus vaikams. Anot O. Dainytės, šį kartą dar daugiau dėmesio sutelkta plėtojant laisvalaikio ir poilsio erdves, čia bus stengiamasi sukurti malonią ir jaukią aplinką šeimai, o kartu ir patogią infrastruktūrą megztis draugiškai bendruomenei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)