Pranešime spaudai rašoma, kad projektą „Ambercity“ plėtoja bendrovė „PPI Group“. Trys namai jau pastatyti ir apgyvendinti (203 butai), paskutinį etapą planuojama baigti šių metų pavasarį – bus dar du daugiabučiai namai ir gyventojams pasiūlyti 227 butai. Iš viso projektą sudaro penki B energinės klasės 4–8 aukštų namai.

Butų kainos prasideda nuo 39,5 tūkst. eurų, brangiausias (3 kambarių) – 93 tūkst. eurų.

Statybos darbai pradėti 2013 m., į šį projektą „PPI Group“ investavo 18 mln. eurų, paskutiniame etape bendrovė rangovu pasirinko AB ,,Panevėžio statybos trestą“.

Kitoks ekonominio būsto standartas

Projektą „Ambercity“ plėtojančios bendrovės pardavimų ir marketingo vadovė Monika Andžejevska pabrėžia, kad tikrieji Pašilaičiai gerokai skiriasi nuo Perkūnkiemio.

„Nors reglamentuotas užstatymo intensyvumas visame mikrorajone yra beveik toks pats, tačiau tik nuo pačio plėtotojo priklauso, kiek jis bus maksimaliai išnaudojamas įsigytame sklype. Kaip pavyzdys, visuose mūsų vystomuose projektuose nuolat yra atsižvelgiama į besikeičiančius gyventojų poreikius, lūkesčius, didelis dėmesys skiriamas bendrosioms erdvėms bei geresniam gyvenimo komfortui, dėl to išnaudojame tik šiek tiek daugiau nei pusę leistino intensyvumo“, – sako atstovė ir priduria, kad tokiu būdu stengiamasi pakeisti nuo senų laikų nusistovėjusius ekonominio būsto standartus bei stereotipus.

Pašilaičiai

Vieta automobiliui – ne problema

Projekto plėtotojai pirmiausia efektyviai išsprendė automobilių stovėjimo klausimus: visi penki namai pastatyti aplink didelį vidinį kiemą.

„Mes norime, kad žmonės apsigyventų ir iš karto mėgautųsi gyvenimo naujuose namuose teikiamais privalumais. Todėl projekte vidinis kiemas, aplink kurį pastatyti visi 5 namai, buvo suformuotas iš anksto. Čia nėra automobilių, erdvė skirta išimtinai gyventojų poreikiams: įrengtos pavėsinės, nedidelis lauko baseinas, lauko treniruokliai, 3 vaikų žaidimų zonos, suoliukai, kiemas apsodintas, įrengtas apšvietimas“, – pasakoja M. Andžejevska.

Pagal plotą tai bus bene didžiausias uždaras vidinis kiemas ne tik Pašilaičiuose, bet ir Justiniškių mikrorajone.

„Automobiliams statyti numatyta didelė dviejų lygių požeminė automobilių saugykla bei antžeminės stovėjimo vietos išorinėje sklypo dalyje. Dar vienas svarbus aspektas – automobilių stovėjimo vietų dydis. Šiame projekte požeminė automobilio stovėjimo vieta yra 3x5,5 m, kai, palyginimui, standartinės įprastai būna 2,5x5 m“, – vardija M. Andžejevska.

Aplink gyvenamuosius namus taip pat yra nemažai nemokamų automobilių stovėjimo vietų gyventojams ir jų svečiams.

Lyderis tarp jaunų šeimų

Pašilaičiai yra vienas populiariausių mikrorajonų tarp jaunų šeimų. Pirmiausia, žinoma, dėl patrauklios būsto įsigijimo kainos – neretai tai būna pirmieji jaunos šeimos namai.

„Šiame mikrorajone jau yra puikiai išvystyta infrastruktūra, kai kitur naujakuriai neretai maitinami pažadais. Pašilaičiuose patogiai išsidėstę vaikų darželiai, mokyklos, prekybos centrai, sporto klubai, gydymo įstaigos, parkai, geras susisiekimas su kitais mikrorajonais“, – sako M. Andžejevska.

Ji taip pat pastebi, kad dažnai būsto naujai pastatytuose namuose Pašilaičiuose dairosi vietiniai šio rajono gyventojai: „Iš visų parduotų butų daugiau nei du trečdalius įsigijo būtent šio mikrorajono gyventojai. Tai pirkėjai, kurie dairosi erdvesnio būsto, pasikeitus šeimos poreikiams, ar nori gyventi tame pačiame mikrorajone tik moderniame ir ekonomiškame naujos statybos name“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)