Tikimasi, kad gyvenamosios erdvės šiame name bus ypač patrauklios dėl galimybės greitai pasiekti svarbiausius sostinės objektus, kokybiškų medžiagų ir saugiai įrengtos teritorijos, taip pat – dėl Vilniaus miesto savivaldybės planų šalia įkurti naują skverą. Į „N-Garden“ „Lithome“ investuos 3 mln. Eur, o namo statybas planuojama baigti iki 2019 m. III ketvirčio, rašoma pranešime spaudai.

„Tai – būstas, skirtas veržlioms asmenybėms, kurioms svarbu greitai ir patogiai pasiekti Vilniaus centrą ar Senamiestį, taip pat aktyviai dalyvauti sostinės gyvenime, – sako Rasa Radovičienė, „Lithome“ vadovė. – Namą projektavome stilingo gyvenimo gerbėjams – tiek karjeros siekiantiems specialistams ar jų poroms, tiek šeimoms su vaikais ir kitiems Vilniaus centrą mėgstantiems žmonėms, neįsivaizduojantiems savo gyvenimo be sostinės šurmulio.“

Per kelias minutes pasieksite Senamiestį ar centrą

Statytojų manymu, šis butų kompleksas turėtų būti ypač patrauklus Vilniaus centre dirbantiems gyventojams, kuriems svarbu per keliolika minučių pėsčiomis pasiekti daugumą viešųjų įstaigų ir erdvių, lankytinas vietas, teatrus ar populiarius klubus.

„Paskaičiavome, kad pėsčiomis Vilniaus Senamiestis pasiekiamas per 10 minučių, o Gedimino prospektas – per 15. Tai yra atstumai, leidžiantys patogiai grįžti iš darbo namo, smagiai leisti vakarus ir savaitgalius, o panorėjus – bet kuriuo metu greitai grįžti ilsėtis į savo būstą“, – pasakoja R. Radovičienė.

Nedidelis atstumas iki svarbiausių Vilniaus centre esančių objektų leis dažnu atveju apsieiti be automobilio ir nukulniuoti iki norimos vietos pėsčiomis arba numinti dviračiu. Uždaroje parkavimo erdvėje po namu bus įrengtos bendros dviračių saugyklos gyventojams.

„A+“ energinės klasės būstas

Namas suprojektuotas taip, kad atitiktų reiklių, tačiau miesto centre nuolat norinčių būti gyventojų poreikius. Vieno, dviejų ir trijų kambarių butuose – nuo 36 kv. m. iki 60 kv. m. – patogiai galės įsikurti tiek vienišiai, tiek poros ar vaikus auginančios šeimos. R. Radovičienė patikslina, kad namas atitiks „A+” energinės klasės kategoriją, todėl gyventi jame bus jaukiau, o už šildymą reikės mokėti mažiau.

Projektas Naujamiestyje "N-Garden"

Projektuojant atsižvelgta į tai, kad komplekse esančiais butais gali labiausiai domėtis savo profesine karjera besirūpinantys žmonės, todėl namo aplinka ir laiptinė bus įrengtos itin reprezentatyviai. Marmuro ir medžio apdaila puoš įėjimą į laiptinę ir pirmojo aukšto holą, namo kiemas bus jaukiai įrengtas ir apsaugotas nuo pašalinių lankytojų.

„Rengdami projektą siekėme, kad vos įžengus, komplekse „N-Garden“ pasitiktų stilius ir kokybė, todėl spalvoms, medžiagų tekstūrai ir kokybei skyrėme labai didelį dėmesį“, – pasakoja įmonės vadovė.

Nors butų kompleksas stovės pačiame Vilniaus centre, teritorija aplink jį bus aptverta, o vidun patekti galės tik gyventojai ir jų laukiami svečiai.

Po visu namu bus įkurtas dviejų aukštų parkavimas. Iš jo iki kiekvieno buto bus galima pakilti liftais, todėl po darbų namo skubantys gyventojai jausis patogiai ir saugiai.

Vilniaus miesto savivaldybė šalia įkurs naują skverą

Namo teritorija bus jaukiai apželdinta. Vilniaus miesto savivaldybė planuoja iki 2020 m. šalia įrengti naują skverą. Jame bus sukurtos erdvės ramiems pasivaikščiojimams, aktyviam sportui, žaidimams su vaikais, keturkojų augintinių treniravimui ir net masiniams renginiams.

„Suprantame, kad gyvenantiems Naujamiestyje labai svarbu turėti daugiau erdvių, kuriose galėtų leisti laisvalaikį, pailsėti po darbų ar pažaisti su vaikais, taip pat pasportuoti. Todėl Švitrigailos, Naugarduko ir Vytenio gatvių sankirtoje suplanavome įrengti erdvų skverą, kuriame aplinkiniai gyventojai galės pailsėti nuo centro šurmulio“, – sako Arūnas Visockas, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktoriaus pavaduotojas.

Iš viso skvere planuojama pasodinti beveik 800 įvairių augalų, kurie skirtingais metų laikais džiugins spalvų įvairove, o vasarą leis atsikvėpti medžių lajų pavėsyje. Skvere numatytos net kelių rūšių dangos, kuriomis bus patogu ne tik vaikščioti, bet ir bėgioti ar saugiai žaisti. Bus įrengti ir specialūs takai minantiems dviračius ar susiruošusiems pasivažinėti riedučiais. Vis populiarėjantys sporto treniruokliai pradžiugins norinčius pasimankštinti, o vaikų žaidimo aikštelėse bus patiesta minkšta danga mažyliams, įrengtos sūpynės, laipynės, čiuožynės, smėlio dėžė ir net karuselės.

Gyventojai, kurie įsikurs šeštame, septintame ar aštuntame aukštuose, galės grožėtis Vilniaus centro ir Senamiesčio panoramomis – tai dar labiau trauks ilgiau pavakaroti: šiltuoju metų laiku balkonuose, o rudenį ir žiemą – prie langų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)