Už butą Hyde parko pašonėje esančiame daugiabučių komplekse „One Hyde Park“ kažkas nepagailėjo net 160 mln. svarų sterlingų. Tai rekordinė suma, Jungtinėje Karalystėje sumokėta už gyvenamąsias patalpas.

„The Guardian“ skelbia, kad butą įsigijo pirkėjas iš užsienio. Per du aukštus įrengtame bute yra du balkonai su vaizdu į parką, jame taip pat įrengtos vyno saugyklos.

Knightbridge kvartale minėtas prabangių daugiabučių kompleksas pastatytas 2009 m., jo statybas finansavo tokios žinomos bendrovės kaip „Rolex“ bei „McLaren Automative“. Butų kainos čia prasideda nuo 3,6 mln. svarų sterlingų.

Ankstesnis NT sandorio rekordas priklausė milijardieriui iš Rusijos Andrejui Borodini, kuris namą netoli Londono 2011 m. įsigijo už 140 mln. svarų sterlingų. Spėjama, kad buvęs Maksvos banko vadovas JK investavo nešvariai uždirbtus pinigus, mat tėvynėje jis kaltinamas sukčiavimu ir milijardais skaičiuojamų sumų pasisavinimu.

Tais pačiais metais „One Hyde Park“ butą už 137 mln. svarų sterlingų įsigijo turtuolis iš Ukrainos Rinatas Akhmetovas.

Nepaisant milijoninių kainų, tik keturių butų iš 62 savininkai moka viso dydžio mokesčius Londono savivaldybėms. Šie mokesčiai per metus siekia vos 1,3 tūkst. svarų sterlingų.

Kaip atrodo butai „One Hyde Park“: