Kaip rašoma pranešime spaudai, įvairaus dydžio sandėliukus ar garažus gyventojai bent keletui mėnesių nuomojasi saugoti namų daiktams, kai persikrausto ir laikinai nuomojasi bei remontuoja būstą.

Ilgesniam laikotarpiui sandėliukus nuomojasi laikyti, pvz., automobilių padangoms ir bagažinėms, pomėgio, sezoniniams ir laisvalaikio daiktams: archyvams, dviračiams, slidėms, valtims, meškerėms ir pan. Taip pat žmonės palieka savo daiktus saugojimui, jeigu išvyksta į užsienį, o būstą išnuomoja. Tokiems poreikiams sandėliukai paprastai nuomojami keleriems metams, nes tuomet gaunamos nuolaidos.

Prekėms, archyvams ir reklamos rekvizitams

Įvairiose Vilniaus vietose sandėliukus ir garažus nuo 3 iki 40 kv. m nuomojanti sandeliukunuoma.lt, išanalizavusi nuomininkų poreikius, teigia, kad kita didelė jų dalis – smulkūs verslininkai ir mažos įmonės.

„Didesnė dalis įmonių, el. parduotuvių ir smulkių verslininkų, išsinuomodami sandėliuką ar garažą, prašo juose įrengti stelažus dokumentų archyvams saugoti, prekėms ar kitiems retkarčiais naudojamiems daiktams sandėliuoti, – pasakoja Linas Sodeika, sandeliukunuoma.lt įkūrėjas.

Pašnekovo teigimu, patalpos daiktams saugoti nuomojamos įvairiose Vilniaus vietose, todėl nuomininkams patogu prie jų bet kada privažiuoti, išsikrauti ar pasikrauti. Pernai ypač pagausėjo nuomininkų Perkūnkiemyje, nes atidarius Vilniaus vakarinį aplinkkelį iš čia tapo itin patogu privažiuoti Gariūnuose ir kitose sostinės vietose prekiaujantiems smulkiesiems prekybininkams.

Sandėliukų nuomininkai taip pat pageidauja šarvuotų durų, papildomos priešgaisrinės signalizacijos, vaizdo kamerų, vandens ir kanalizacijos, didinti elektros galingumą su individualia apskaita bei draudimo. Yra prašančių įvesti ir internetą, nes sandėliukuose įmonės įsirengia elektroninius archyvus dokumentams ir duomenims laikyti saugiai nutolusiuose serveriuose.

Sandėliukų nuoma

Sandėliukuose kasa kriptovaliutas

Dėl kilusio kriptovaliutų bumo sandėliukų nuomininkai sulaukė ir ypatingų pageidavimų patalpoms įrengti. Nors nuomojamos patalpos dažniausiai yra po daugiaaukščiais namais, todėl jose ir vasarą, ir žiemą laikosi panaši temperatūra bei yra sausa, tačiau tokių sąlygų nepakako.

Vilius Maižius, sandeliukunuoma.lt ūkio dalies vedėjas, pasakoja, kad iš nuomininkų tenka sulaukti ir ypatingų reikalavimų.

"Nuomininkų prašymu esame įrengę ypatingų patalpų, kurios aprūpintos moderniausiomis vėdinimo sistemomis, jas pasiekia ypač galingi elektros kabeliai – tai didelės serverinės, kurios „kasa“ kriptovaliutas. Mat jas "gaminantys“ galingi kompiuteriai naudoja daug elektros ir išskiria didelius kiekius šilumos. Beje, jiems patalpas turėjome įrengti pagal specialius saugos reikalavimus“, – teigia V. Maižius.

Specialisto nestebina, kad galingos serverinės įrengiamos nuomojamuose sandėliukuose. Anot jo, tokios patalpos pirmiausia turi atitikti saugumo ir priešgaisrinius reikalavimus, ką užtikrina įvairios signalizacijos ir vaizdo stebėjimo įranga, o taip pat svarbu garantuoti nepertraukiamą ir tinkamą elektros tiekimą bei vėdinimą. Galiausiai, nuomotis tokias patalpas galingiems kompiuteriams daug kartų pigiau nei vietą duomenų centre.

L. Sodeika sako, kad dalį nuomojamų patalpų, ypač, kurios įrengtos pagal specialius pageidavimus, po kurio laiko nuomininkai nusiperka.

"Pavyzdžiui, sostinės Žirmūnų rajone sandėliukų nuomai jau nėra, o dalis iš nuomojamų daugiau kaip kelių šimtų patalpų taip pat turi potencialius pirkėjus. Todėl šiemet planuojame pasiūlyti naujų sandėliukų ir kitų patalpų nuomai“, – tvirtina jis.

Sandėliukų ir garažų nuomos bendrovės teikia ir papildomų paslaugų: organizuoja daiktų pakavimą ir pervežimą, teikia perkraustymo paslaugas. Sandėliukų ar didesnių patalpų nuoma mėnesiui kainuoja nuo 5 iki 20 eurų už kv. metrą, daugelis nuomininkų taiko solidžias nuolaidas, kai patalpos išsinuomojamos keleriems metams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)