Kotedžų ir individualių pastatų projekto „Kalnėnų slėnis“ atstovai penktadienį pateikė nestandartinį pasiūlymą savo pirkėjams – įsigyti kotedžą už 9,9 bitkoino. Tokia galimybė buvo paviešinta savo „Facebook“ paskyroje.

Sausio 26 dieną 1 bitkoino kaina apytiksliai siekė 10 tūkst. 780 eurų, vadinasi, kotedžą siūloma įsigyti už 106 tūkst. 722 eurus.

„Kalnėnų slėnio“ projekto atstovė Juliana Klimaševska teigė, kad jie pasirinko tokią valiutą siekdami žengti koja kojon su naujosiomis technologijomis.

„Vystytojo noras buvo išreikštas, kad orientuotumėmės į šiuolaikiškumą. Mes ne tik norime sekti technologijas, bet ir būt draugiški ekologijai, o kadangi ši valiuta dabar tapo pakankamai populiari ir nemažai žmonių turi įsigyję bitkoinų, norime būti lankstūs įvairiems atsiskaitymo variantams“, – teigia ji.

Šis atsiskaitymas pasiūlytas kaip alternatyva – susidomėjusiems pirkėjams galima atsiskaityti ir mums įprastais eurais. Vis dėlto J. Klimaševska sako, kad tai nėra vienos dienos pasiūlymas ir jis tikrai kuriam laikui dar liks.

„Manome, kad tokį atsiskaitymo būdą paliksime ilgesniam laikui, tačiau turint omeny tai, kad bitkoino kursas nuolatos keičiasi, ta kaina taip pat gali keistis. Šiandien mes parduodame keturis atitinkamos komplektacijos kotedžus už tokią kainą, tai šiems akciniams variantams kurį laiką ji ir liks. O kitiems, priklausomai nuo kurso, kaina gali keistis“,– tvirtina „Kalnėnų slėnio“ atstovė.

J. Klimaševska sako, kad dar nė vieno kotedžo už bitkoinus pirkėjai nenusipirko, tačiau susidomėjimas atsiskaityti virtualia valiuta tikrai atsirado. Kol kas tai yra pirmas nekilnojamojo turto projektas Lietuvoje, pasiūlęs tokią galimybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)