„Labai džiaugiamės, kad „Neries ardų“ projektas spėjo gauti dar vieną reikšmingą įvertinimą. Už jį, pirmiausia, noriu padėkoti su projektu dirbusiai komandai, taip pat „Vilniaus architektūros studijos“ architektams Vytautui Augustinavičiui, Algimantui Pliučui, Juozui Vaškevičiui, Giedrei Mekaitei, rangovams bei partneriams“, – džiaugėsi „Citus“ vadovas Mindaugas Vanagas.

Šis projektas šiais metais buvo pripažintas ir tarptautiniu mastu – jis išrinktas geriausiu būsto projektu Baltijos šalyse, taip pat dalyvavo Lietuvos architektūros parodoje „Žvilgsnis į save“.

Įvertino kokybę ir komunikaciją

„Projektas įvertintas už sprendinių ir architektūros kokybę, už aplinką į kurią įsiliejo – projekto vietoje sudėtingas landšaftas, todėl pavyko pastatyti patrauklius, kokybiškos architektūros būstus, atveriančius aplinkui plytintį mišką, žalumą, upę ir jų neužgožti“, – sakė konkurso „Už darnią plėtrą“ komisijos pirmininkas, Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos direktorius Mindaugas Statulevičius.

Skaičiai ir faktai

Projekto adresas – K. Jelskio g. 65 Vilnius;
Architektai: Vytautas Augustinavičius, Giedrė Mekaitė, Juozas Vaškevičius, Algimantas Pliučas („Vilniaus architektūros studija“);
Būstai – trys triaukščiai namai, butų skaičius – 65, plotas – nuo 35 iki 107 kv. m, neparduotų butų sk. – 3;
Parkavimo vietų skaičius – 66 (požeminėje stovėjimo aikštelėje);
Bendras plotas – 7 580 kv. m, naudingas plotas – 4 747 kv. m;
Pastatų energinio efektyvumo klasė – „A“;
Terminai – statybų pradžia – 2016 m. lapkritis, pabaiga – 2018 m. liepa;
Investicijos – apie 6 mln. Eur (papildomai – 0,4 mln. Eur į viešąją infrastruktūrą);
Faktinė vidutinė pardavimo kaina: 1 917 Eur/kv. m (butų, be parkingo ir/ar sandėliukų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją