Skelbimų portale alio.lt parduodami 22 butai ir visi jie yra senos statybos. Pigiausias parduodamas objektas, kurį galima rasti, yra už 51 tūkst. eurų.

Deja, tai nėra butas – tik neįrengta, 53 kv. metrų pastogė mūriniame name, pastatytame 1940-ais metais. Pasak skelbimo, pastogė padalinta į dvi dalis, kurias galima įsigyti ir atskirai. Kvadratinis metras kainuoja 950 eurų. Rašoma, kad stogo konstrukcija yra medinė, atvesta kanalizacija, yra uždaras vidinis kiemas.

Nuotraukas galite pamatyti čia.

Kitas butas kainuoja daug daugiau 129 tūkst. eurų. Tai yra pigiausias įrengtas butas šioje gatvėje. Pastatas yra šalia Seimo rūmų, mūrinis, 1959 metų statybos. Butas užima 49 kv. metrus, iš jo atsiveria gražus vaizdas į upę. Skelbime rašoma, kad butas yra šiuo metu pertvarkytas ir padaryta viena bendra erdvė su atskira virtuve.

Butas parduodamas su visa buitine technika, įrengta signalizacija, vandens šildytuvas, įrengtos šildomos grindys vonioje ir virtuvėje. Skelbime nurodoma, kad butas yra šiltas ir jaukus, o komunaliniai mokesčiai nedideli.

Pagrindinis privalumas, be abejo, vieta. Šalia yra sutvarkyta Neries pakrantė, kur galima aktyviai leisti laisvalaikį, aplink nesunku rasti parduotuves, kavines, viešojo transporto stoteles, bankus, ir viską, ko reikia poreikiams patenkinti.

Nuotraukas galite pamatyti čia.

Brangiausiai parduodamas butas – už 520 tūkst. eurų. Šviesus ir erdvus, užimantis 210 kv. metrų, jis įrengtas šalia Gedimino prospekto, Ankštojoje gatvėje, tačiau šalia yra Lukiškių aikštė. Skelbime rašoma, kad namas statytas 1996 metais, butas įkurtas trečiame aukšte iš šešių.

Bute yra erdvi svetainė, sujungta su valgomojo zona bei dalinai su virtuve, taip pat įrengti keturi miegamieji kambariai. Pagrindinis miegamasis turi drabužinę ir atskirą vonios kambarį. Bute taip pat yra du balkonai su vaizdu į vidinį kiemą.

Skelbime nurodoma, kad buto lubos aukštos, įrengta nauja kanalizacija ir elektros instaliacija, kondicionieriai bei signalizacija. Pačiame name įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė, SPA zona, kurioje yra pirtis ir baseinas. Už papildomus 25 tūkst. eurų siūloma įsigyti dvi parkavimo vietas – vieną požeminę ir vieną kieme. - požeminėje stovėjimo aikštelėje (už papildoma 25 000 eurų), 1 parkavimo vieta - kieme.

Kadangi butas yra pačiame miesto centre, aplink yra daug restoranų ir parduotuvių. Teigiama, kad jis puikiai tiks tiem, kurie vertina kokybę ir mėgsta privatumą, bet tuo pačiu trokšta pasinerti į miesto šurmulį.

Nuotraukas galite pamatyti čia.

Kitas itin brangus objektas parduodamas už 450 tūkst. eurų. Tiksliau, parduodama dalis 1940-ais metais statyto mūrinio namo, kurios plotas siekia 113 kv. metrų. Name yra židinys ir palėpė, įrengtas dujinis šildymas. Detalesnė informacija neatskleidžiama, yra tik kelios pastato išorės nuotraukos.

Butas Gedimino pr.

Visi brangiausi skelbimų portale parduodami būstai kainuoja tarp 300 ir 500 tūkst. eurų. Tiesa, jie yra nemažo ploto, turi bent tris įrengtus kambarius. Didžioji dalis butų šioje gatvėje apskritai yra parduodami su pilna apdaila ir visiškai įrengti – su visa reikalinga buitine technika bei visais baldais.

Gyvena tik pasiturintys

Įmonės „Inreal“ analitikas Robertas Žulpa sako, kad aukštos kainos čia nieko neturėtų nustebinti, nes visgi tai yra viena pagrindinių ir presižiškiausių sostinės centrinių gatvių, kurioje yra įsikūrusios pagrindinės valdžios, viešosios institucijos, prabangios parduotuvės, maitinimo įstaigos ir t.t.

„Tuo pačiu – tai viena gražiausių ir, turbūt, labiausiai prižiūrimų gatvių Vilniuje, kuri išsiskiria savo sutvarkyta infrastruktūra. Didžiuma gyvenamųjų pastatų šioje gatvėje yra senos statybos, pasižyminčių savo architektūra ir turtinga istorija. Butai tokiuose namuose dažniausiai yra aukštomis lubomis. Visos šios priežastys kuria pridėtinę vertę ir lemia tokią aukštą būsto kainą šioje gatvėje“, - komentuoja R. Žulpa.

Jis taip pat primena, kad šiuo metu galima rinktis butus ne tik iš senos statybos pastatų, bet ir dviejų naujos statybos projektų, kurie siūlo 30 naujų butų – „Live Square“ ir „Magnus residence“.

Šiuo metu Gedimino prospekte pirkėjai gali rinktis iš daugiau nei 30 naujos statybos butų dviejuose projektuose – „Live Square” ir “Magnus residence”.

Pasak jo, čia gyvenantys žmonės yra įvairūs: vieni yra vyresnio amžiaus, gyvenantys čia ne pirmą dešimtmetį, kiti – pasiturintys jaunesni gyventojai bei šeimos, turtą įsigiję naujuose projektuose, kuriuose arba gyvena patys, arba yra įsigiję investiciniais tikslais. Taip pat tarp Gedimino prospekto gyventojų yra ir pasiturinčių užsieniečių.

„Apibendrinant, Gedimino prospekto naujakuriai, vienareikšmiškai, yra pasiturintys žmonės, kuriems kainos kriterijus yra ne pirmoje vietoje, kadangi kainų lygis Gedimino prospekte atitinka prestižinio segmento vidurkį Vilniaus mieste ir siekia 2800-3200 eur/kv. m.“, – teigia analitikas.

Mažai ramybės ir aukšti mokesčiai

Anot R. Žulpos, kadangi didžiąją daugumą gyvenamųjų pastatų sudaro senesnės statybos namai, gyvenantys juose susiduria su tradicinėmis problemomis – aukštais šildymo kaštais bei stovėjimo vietų trūkumu vidiniuose kiemuose. Gyvenantys Gedimino prospekte, visą dieną susiduria su intensyviu eismo ir pėsčiųjų srautu. O atkarpoje tarp Šventaragio ir A. Jakšto gatvių yra įsikūrę daug maitinimo ir pasilinksminimo įstaigų, todėl ten gyvenantys taip pat susiduria ir su dideliu triukšmu, ypatingai savaitgaliais.

„Kaip trūkumą gyvenamajam NT būtų galima įvardinti ir sostinėje vykstančius festivalius, šventes, sporto renginius ir kt., kadangi dauguma tokių švenčių ir renginių pramogų būna sukoncentruota Gedimino prospekte. Todėl prospekto gyventojai po kelis ar net keliolika kartų per metus susiduria su ribojamu eismu, labai dideliu žmonių srautu, visą parą trunkančiomis pramogomis“, – pasakoja pašnekovas.

Jis nurodo, kad pagrindinis Gedimino prospekto privalumas yra vieta – viskas, ko reikia komfortiškam gyvenimui, iš šios gatvės pasiekiama per kelias minutes.

Kaip aiškina R. Žulpa, naujos statybos būsto kainos Gedimino prospekte yra dar aukštesnės ir lenkia prestižinio segmento vidurkį, todėl daug priežasčių būsto kainų kilimui, bent kol kas, šioje gatvėje nėra. Aplink yra daug labiau gyvenimui tinkamesnių ir ramesnių gatvelių. Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad šiuo metu Vilniuje yra rekordinė prestižinio būsto pasiūla, todėl pirkėjai tikrai turi iš ko rinktis.

„Tai yra istorinis miesto centas, kur investiciją į NT galima laikyti santykinai saugia, išlaikančia vertę“, – apie perspektyvas kalba analitikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)