Normanų architektūrinio stiliaus pilį Šiaurės Airijoje suprojektavo XVIII amžiuje gyvenęs architektas iš Londono Thomas Hoppertas. Jis garsėjo kaip puikus užmiesčio valdų projektuotojas, jo darbų sąraše – ne viena įspūdinga Anglijos pilis. Be to, jis dirbo ir projektuojant Vindzorų pilį.

Th. Hoppertas Gosfordo pilį sukūrė antrajam Gosfordo grafui Archibaldui Achesonui. Statybos baigtos maždaug 1859 metais. Nors pilis per savo ilgą istoriją patyrė daug ir buvo naudojama patiems įvairiausiems tikslams, daugiausia šlovės ir žinomumo ji pelnė tapusi visame pasaulyje didžiulio populiarumo sulaukusio serialo dalimi. Būtent Gosfordo pilyje Robbas Starkas mirčiai pasmerkė Rickardą Karstarką trečiajame HBO kuriamo serialo sezone.

Prieš tapdama popkultūros dalimi, ši pilis Antrojo pasaulinio karo metais buvo tapusi karių prieglobsčiu, o XX amžiaus 9-ąjį dešimtmetį čia veikė viešbutis, kuris dėl finansinių problemų buvo priverstas veiklą nutraukti. Neseniai pilis sulaukė dosnių investicijų, padėjusių atlikti renovaciją ir dalį pilies perkurti į prabangias rezidencijas. Dalis jų šiuo metu laukia savo pirkėjų. Galbūt tai būtent jūs?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)