Įrašo, kuriuo vėliau aktyviai dalinosi ir kiti feisbuko vartotojai, autorė DELFI sakė, jog tikrai neteigia, kad tai yra kopijavimas, nes yra slidi riba tarp kopijavimo ir panašios stilistikos vystymo. Tiesiog pati būdama architektė daug domisi naujienomis architektūros pasaulyje.

„Mano supratimu, tai turėtų vertinti architektūros kritikai – profesionalai, tos srities ekspertai“, – paaiškino ji. Netrukus po to ji savo įrašą ištrynė.

Komentatoriai atrado ir daugiau projektų panašumų, pavyzdžiui, tarp „MVRDV“ Roterdamo architektų studijos suprojektuoto dangoraižio ir „Cloud architektų“ objekto „Velga“ teritorijos konversijos į multifunkcinį kompleksą Vilniuje.

Įrašas apie "Cloud architektus"

„Cloud architektų“ atsiųstame komentare DELFI tvirtinama, kad tai tikrai nėra kopijavimas – taip kuriamas vieningas skandinaviškas architektūrinis stilius. Pažvelgus į Skandinavijos studijų „Bjarke Ingels Group“ , „JDS Architects“, „3XN Architects“, „Cobe Architects“ darbus, jų negalima atskirti vieno nuo kito, tačiau jie tai laiko ne plagijavimu, o vieningu skandinavišku architektūriniu stiliumi.

"Cloud architektų" projektai

„Juk šiuolaikiniai architektai dirba su panašiomis formomis, architektūrinėmis sistemomis, o galų gale mes visi iš tų pačių objektinių formų – kvadratų, trikampių, apsikritimų – kuriame statinius, kuriems įkvėpimo semiamės atsiremdami į geriausią šios dienos praktiką ir elementus, kurie vyrauja šiandienos architektūroje.

"Cloud architektų" projektai

Pavyzdžiui, pernai „Bjarke Ingels Group BIG“ – viena garsiausių šiuo metu pasaulyje – Tiranoje 2018 metų pradžioje suprojektavo pastatą labai panašų į mūsų kurtą „Tera“ projektą Vilniuje 2017 metų pradžioje. Didžiuojamės tuo ir džiaugiamės, kad kuriasi bendras šio ar kelių dešimtmečių architektūrinis stilius, kuris plinta po visą pasaulį“, – rašoma komentare.

"Cloud architektų" projektai

„Cloud architektai“ jau spėjo pasižymėti kurdami architektūros projektus Vilniuje. Šiuo metu žymiausias yra teismų rūmų pastato projektas Šeimyniškių g., taip pat suprojektuotas verslo centras Ukmergės gatvėje „U219“ ir kartu su „Lords LB Asset Management“ projektuojamas verslo centras Lvovo gatvėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)