Pažeidėjams Anglijoje ir Velse grės iki 4 tūkst. svarų (5,6 tūkst. JAV dolerių) bauda, rašo britų verslo dienraštis „The Financial Times“.

Energiškai neefektyviausių pastatų („F“ ir „G“ kategorijų) savininkai negalės pratęsti nuomos sutarčių su ankstesniais nuomininkais ir negalės sudaryti sutarčių su naujais klientais.

Nuo 2020 metų balandžio mėnesio taisyklės bus taikomos ne tik naujoms, bet ir galiojančioms visų būsto objektų šalyje nuomos sutartims.

Didžiosios Britanijos vyriausybė griežtina taisykles, kad sumažintų nacionalines išlaidas šildymui ir elektros energijos ir padidintų būsto ekologiškumą.

Išlaidų skirtumai gali būti reikšmingi: energiškai neefektyviausios – „G“ kategorijos – atveju gyventojai moka vidutiniškai 2,86 tūkst. svarų per metus, „F“ kategorijos atveju – ketvirtadaliu mažiau, o „E“ kategorijos atveju (nuo balandžio tai bus žemiausias leistinas lygis) – 40 proc. mažiau.

Organizacijos „Arla Propertymark“ vertinimais, per pastaruosius šešerius metus nuomojamų „F“ ir „G“ kategorijų namų ir butų skaičius sumažėjo nuo 700 iki 300 tūkst., tačiau daugeliui būsto nuomotojų dar teks pasirengti taisyklių pokyčiams.

Tuo tarpu „Just Landlords“ apklausa parodė, kad beveik trys ketvirtadaliai (73 proc.) būsto nuomotojų neturi supratimo apie jų nuomojamų būstų energinio efektyvumo klasę.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)