Remiantis nekilnojamojo būsto pirkėjams ir nuomotojams skirtame portale „Trulia“ pateiktu paaiškinimu, darbingo amžiaus žmonės paprastai linkę įsikurti miestuose, kuriuose auga populiacija ir klesti pramonė, kadangi būtent juose sukuriama daugiau darbo vietų.

Vienas iš akivaizdžių tokią tendenciją iliustruojančių pavyzdžių – San Fransiskas Kalifonijoje. Į šį miestą dėl puikių karjeros galimybių tolydžio persikelia vis daugiau amerikiečių. Dėl šios priežasties būsto vertės mediana bėgant laikui išaugo iki įspūdingos 1 359 000 JAV dolerių (1 154 336 eurų) sumos, kitaip sakant, daugiau nei šešis kartus viršijo nacionalinę medianą, t. y. 217 300 JAV dolerių (184 574 eurus).

Remiantis atlikto tyrimo duomenimis, San Fransisko apygarda iš kitų Jungtinių Valstijų vietovių išsiskiria mažiausiu joje gyvenančių vaikių procentu: tik 15 proc. čia įsikūrusių asmenų yra jaunesni nei 19 metų (nacionalinis vidurkis – 25,2 proc.).

„Regionuose, kuriose įsikuria jauni darbingo amžiaus žmonės, būstai paprasta yra labiau paklausūs arba turi tendenciją tokiais tapti, taigi, jie sunkiau įperkami“, – rašoma portale „Trulia“. Tai viena iš daugelio priežasčių, kodėl tokiose vietose kaip Marne, Ajovos valstijoje, ir Baltimorėje, Merilande, faktiškai būtų sutinkama sumokėti į jas persikeliantiems piliečiams, mat šios teritorijos sparčiai tuštėja.“

Įdomu ir tai, kad, daugiau nei kaimynystėje gyvenančių asmenų amžius, nekilnojamojo būsto kainą lemia darbo vietų kūrimasis ir jų poreikis. Jei ketinate parduoti sau priklausantį būstą, išsiaiškinkite, ar kokia nors stambi įmonė neketina netoliese steigti filialo. Tai būtų svarus motyvas padidinti pradinę kainą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)