Antrąją vietą šiame reitinge užėmęs nekilnojamojo turto savininkas nuo lyderio atsilieka šimtu tūkstnačių svarų: jo pajamos siekia 11,8 mln. svarų (13,17 mln. eurų) per metus. Jo profilyje išvardyti 504 objektai, kurie nuomojami Balio saloje.

Laikraštis pažymi, kad nekilnojamojo turto savininkai Balyje uždirba daugiau už kitus. Vidutiniškai jie gauna 31,294 tūkst. svarų (34,9 tūkst. eurų) per metus. Kiek mažiau uždirba nuomotojai Tokijuje – 27,581 tūkst. svarų (30,8 tūkst. eurų). Pirmąjį trejetuką užbaigia būstų šeimininkai iš Londono. Jų metinės pajamos vidutiniškai sudaro 16,003 tūkst. svarų (17,8 tūkst. eurų).

„Airbnb“ duomenų analitikės „AirDNA“ steigėjas Scottas Shatfordas tvirtina, kad verslininkai išstumia iš šios svetainės tiesioginius nekilnojamojo turto savininkus. „Airbnb“ jau nebėra žmonių, nuomojančių savo nuosavybę, bendruomenė. Šio reitingo lyderiai – ne milijonieriai, bet firmos, turinčios šimtus darbuotojų ir valdančios kitų savininkų namus“, - aiškino jis.

Pasak S. Šetfordo, tokia tendencija gali turėti neigiamą įtaką svetainei, nes daug vartotojų naudojasi ja kaip alternatyva viešbučiams ir dažnai trokšta pabendrauti su būsto šeimininkais.

„AirDNA“ steigėjas pažymi, kad 65 proc. visų nuomotojų yra tiesioginiai būsto šeimininkai, tačiau jų skaičius sparčiai mažėja. Tuo pat metu „Airbnb“ atstovai tvirtina, kad 80 proc. visų nuomotojų Didžiojoje Britanijoje – patys savininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)