Vilnietis atskleidė, kad įkvėpimo ieškojo socialiniuose tinkluose, interjero tinklaraščiuose bei žurnaluose, sklaidė skandinaviškų interjero prekių parduotuvių katalogus. Jis teigė, jog visuomet galvodavo apie tai, kas patinka vaizduojamuose interjeruose ir kokias idėjas galėtų pritaikyti sau.

Pasak Tado, įsikraustyti ir gyventi bute buvo galima po 6 mėnesių, tačiau dar tiek pat užtruko, kol galutinai užbaigė visus darbus ir bute jau buvo viskas, ko reikia.

„Sienoms ir grindims rinkomės šviesas spalvas. Butas yra nedidelis, o priešais mūsų langus stovi kitas daugiaaukštis, tad tiesioginės saulės gauname tik porą valandų per dieną. Todėl norėjome namus padaryti kiek įmanoma šviesesnius. Tam pačiam tikslui pasiekti pasitelkėme ir veidrodžius – jų pakabinome tikrai nemažai, nes jie puikiai atspindi šviesą. Pavyzdžiui, prieškambaryje, kuris yra mažas, siauras ir pasislėpęs nuo tiesioginės saulės, šviesos ir erdvės pojūtį kuria veidrodinės spintos durys“, – pasakojo vilnietis.

Dar vienas sprendimas, kurį pora pasirinko, norėdama vizualiai padidinti butą, buvo vientisa grindų danga visame bute, išskyrus vonią. Šis sprendimas, pasak Tado, tikrai pasiteisino.

Vilniečiai nusprendė nepataupyti durims – jos buvo pagamintos pagal specialų užsakymą, mat šeima norėjo aukštų, beveik lubas siekiančių durų, kurios sukurtų aukštesnių lubų iliuziją.

Porai labai svarbu savo erdvę maksimaliai išnaudoti, todėl net ir nedideliame bute jie nusprendė įsirengti porą spintų. Miegamojo spintą, besidriekiančią per visą sieną, jie nusprendė gamintis patys, todėl galėjo ją visiškai pritaikyti savo poreikiams.

Spintoje jie įsirengė netgi nedidelį ištraukiamą darbo stalą su monitoriumi nešiojamam kompiuteriui. Tadas įvardijo, kad mėgsta gaminti maistą namuose, todėl įsirengė gana didelę, talpią virtuvę, kurioje pavyko sutalpinti visus gaminimui reikalingus daiktus.

Pašnekovas patikino, kad labiausiai interjere juos džiugina aukštos durys, veidrodžiai bei šviesios spalvos, kurie butą pavertė šviesiais ir jaukiais namais, efektyvūs daiktų laikymo sprendimai. Visgi, įrengiant butą iškilo ir nedidelių sunkumų.

„Sunkiausia buvo gauti leidimą pakeisti gyvatuko vietą arba perklijuoti vonios plyteles, supratus, kad blogai jas sudėjome pirmą kartą. Iš tiesų nesugalvojame, kas būtų buvę labai sunku, nes visas remonto ir įsikūrimo procesas mums labai patiko – buvo smagu daug ką daryti patiems, kurti savo rankomis“, – tvirtino Tadas.

Vilnietis įvardijo, kad viso buto įrengimo išlaidos siekė maždaug 15 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)