Vasarnamis „Lakeside“ iškilo miškingoje vietoje prie Bromo ežero viename mažame miestelyje į rytus nuo Monrealio.

„Atelier Schwimmer“ 297 kvadratinių metrų ploto namą suprojektavo dviem broliams, mėgstantiems aktyvų poilsį gamtoje ir pageidavusiems būsto, kuriame galėtų pabėgti nuo miesto gyvenimo, rašo dezeen.com.

Namas yra paprastos stačiakampio formos su stačiu šlaitiniu stogu ir sienomis, kuriose buvo padarytos nišos. Statinio apdailai buvo panaudotos apdegintos maumedžio lentos. Tačiau namo nišoms naudota mediena liko natūralios spalvos ir buvo apdorota tik natūraliu aliejumi.

„Šis tamsumo ir šviesumo žaismas suteikia namui išskirtinumo“, – pažymėjo studija.

Galinį namo kampą juosia didžiulės stiklinės slankiojančios durys ir medinė terasa. Langai ir durys visose namo pusėse atveria vaizdą į žalias sklypo vejas, ežerą bei lieptą.

Išskirtinio dizaino namas vasarai

Namo viduje architektai panaikino didžiulę dalį lubų, kad suteiktų aukščio atviro plano gyvenamajai erdvei. Šios erdvės dizainas sukasi aplink betoninį židinį, esantį pačiame kambario centre.

Monolitiškos apimties židinio apatinėje dalyje žiojėja tuštuma, kurioje yra įtaisyta stiklinė dėžė su keliais rąstais.

„Vidaus dizainas buvo kuriamas aplink didžiulį židinį šalia trigubo aukščio zonos, kuri leidžia jį matyti iš bet kurios namo vietos, taip sukurdama svetingumo įspūdį“, – pridūrė studija.

Grindis ir sienas dengia betonas, o lubos yra iškaltos šviesiomis medžio lentelėmis. Priešais langą, pro kurį matyti ežeras, įrengta pasisėdėjimo zona, kurią sudaro L formos suolas iš faneros.

Nuo palėpės viršaus iki pat svetainės grindų kybo virvė, skirta laipiojimui.

Išskirtinio dizaino namas vasarai

Mediniai laiptai veda į viršutinį aukštą, kur įrengti keturi miegamieji kambariai ir vienas šeimos kambarys. Keturi stačiakampio formos stoglangiai virš laiptų aikštelės apšviečia koridorių, iš kurio matyti ir pirmasis aukštas.

Tarp kitų projektų, kurie buvo pastatyti šalia Kanados ežerų, yra rezidencija su apdegintos kedro medienos fasadu bei elingu šalia medinės prieplaukos ir vienas juodas namas Kvebeke, kurio terasa iškyla virš vandens.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)