Sumet Jumsai nuoširdžiai nekentė postmodernistinės architektūros. Ji jam atrodė nuobodi, vienoda, nekūrybinga ir neįsimintina. Taigi, kai gavo užduotį sukurti dizainą naujam banko pastatui, jis ilgai nedvejojo.

Įkvėpimo Jumsai sėmėsi iš savo sūnaus žaislų. Tarp jų jis pamatė robotą. Griežtos roboto formos su aiškiai įžiūrimu veidu įkvėpė architektą sukurti pastatą, kuris primintų būtent žaislinį robotą. Kartu šis kūrinys simbolizuoja ir bankų modernumą skaitmeniniame amžiuje ir yra savotiška protesto priemonė prieš postmodernistinės architektūros stilius.

Pastatas robotas Tailande

„Robot building“, kuriame dabar veikia „United Overseas Bank“, Bankoke užbaigtas 1986 metais. Jo statybos kainavo 10 milijonų JAV dolerių, jis turi 20 aukštų. Jis pasižymi keliais įdomiais sprendimais.

Pavyzdžiui, apatiniai aukštai yra didesni už viršutinius. Pats pastatas vizualiai yra padalintas į dvi dalis ir yra simetriškas, kaip ir tie žaisliniai robotai. Viršutinė „Robot building“ dalis primena roboto galvą, turi porą antenų ir net akis, tačiau visa tai – funkcionalūs pastato komponentai, o ne dekoratyvinės detalės.

Pastatas robotas Tailande

Tos antenos yra funkcionuojantys žaibolaidžiai. Šalia jų yra ir komunikacijų antenos. Roboto akys yra tikri langai su metalinėmis žaliuzėmis. Veržlės, puošiančios „Robot building“ šoną, irgi yra tikros - kai buvo pagamintos iš stiklu sutvirtinto betono, tai buvo didžiausios veržlės pasaulyje. Jos iš tikrųjų yra konstrukciniai pastato elementai, nors, žinoma, negalima paneigti fakto, kad jos nebuvo būtinos.

Los Andželo Šiuolaikinio meno muziejus „Robot building“ įtraukė į 50 svarbiausių 20 amžiaus pastatų sąrašą. Šis pastatas gavo ne vieną apdovanojimą ir dabar yra dažnai fotografuojamas turistų.