Šių metų rinkimuose dalyvauja 17 naujų automobilių, su kuriais galite susipažinti specialioje DELFI rubrikoje. Dalis jų tik prieš kelias savaites pasirodė Lietuvoje, apkeliaus visas tris Baltijos valstybes. Ekspedicija pakeliui bandys automobilių galimybes ir rinks geriausius savo kategorijoje bei įvardins tą vieną vienintelį, kuris gaus pagrindinį „TopGear“ apdovanojimą ir teisę vadintis Baltijos šalių 2015 metų automobiliu.

Lietuvos „TopGear“ žurnalo vyriausiasis redaktorius Karolis Judzentavičius pasakojo, kad šiemet apdovanojimai bus daug patrauklesni vien dėl oro.

„Rinkimus pradėjome pora mėnesių ankščiau. Praėjusiais metais gerokai tiek mes, tiek žiūrovai šalo. Taip pat šiemet vertinimo komisija bus kur kas profesionalesnė“, — pasakojo K. Judzentavičius.

Vertinimo komisija visą savaitę keliaus su „TopGear“ karavanu ir įvairiomis sąlygomis galės išbandyti automobilius. Komisija šiemet bus sudaryta iš visų trijų Baltijos šalių „TopGear“ redaktorių, skaitytojų, sporto ir pramogų pasaulio žvaigždžių.

Automobiliai bus renkami sportiškiausio, elegantiškiausio, prabangiausio, kiekvieno cento verto ir kitose kategorijose. Įdomiausia jų, anot K. Judzentavičiaus, turėtų būti sportiškiausio automobilio kategorija. „Karštieji hečbekai“ bus atiduoti į profesionalių lenktynininkų rankas, kur jie bandys jų galimybes.

„Turime „Renault Megane RS 275 Trophy“. Šis automobilis Niurburgringo trasoje pasiekė priekiniais ratais varomo serijinio automobilio rekordą. Lietuvoje jis tik kelios savaitės. Taip pat bus įdomu pamatyti „Renault Twingo““, — kalbėjo redaktorius.

„Renault Twingo“ į apdovanojimus paimtas ne dėl to, kad būtų iš ko tyčiotis. Senesnės šio prancūziško automobilio versijos nebuvo pačios geidžiamiausios iš visų, o išvaizda atgrasindavo ne vieną pirkėją.

Į rinką naujas „Twingo“ grįžta daug įdomesnis nei jo konkurentai. Konstruktoriai automobilio variklį perkėlė į galą, kaip ir varančiuosius ratus.

Verta pažymėti, kad šio automobilio apdovanojimuose bus daug. Vienas iš komercinių automobilių klasės vertinimo kriterijų bus — kiek jame gali tilpti „Renault Twingo“.

Lietuvoje karavanas apsilankys Marijampolėje, Rumšiškėse ir Panevėžyje, bet galima tikėtis, kad didžiausias veiksmas vyks Latvijoje.

Latvijos kariuomenė už 70 mln. eurų nusipirko 120 šarvuočių iš Jungtinės Karalystės ir panašu, kad jie be darbo nestovės.

Visureigiai patrauks į karinį poligoną, kur tuo metu vyks stambios karinės pratybos. Latviai pažadėjo ir šarvuočių, kad geriausio visureigio rinkimai nebūtų tokie paprasti.

Visos kelionės metus įdomiausius įvykius jums pateiks DELFI žurnalistai. O didžiausio Baltijos šalyse naujienų portalo skaitytojai ir patys turi galimybę išrinkti geriausią automobilį balsuodami čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)