Saulėtą sekmadienio rytą Albi miestelyje šviečia saulė, termometras rodo apie 20 laipsnių šilumos.

Albi miestelis nedidelis, tačiau turi vieną iš didžiausių pasaulyje plytinę katedrą – ji pradėta statyti 1282 m. ir buvo baigta po 200 metų. Taip, statybos truko du šimtmečius, bet ir pas pastatas įspūdingas.

Dar vienas traukos centras – šalia miestelio įsikūrusi trasa. Gal tai nėra F-1 lygio trasa, tačiau puikiai tinka savaitgalio pasivažinėjimams. „Spausk Gazą!“ apsilankė viename iš tokių.

Taip, čia žmonės atvažiuoja su „Ford GT“, „Ariel Atom“. „Nissan GTR” čia jau nieko nenustebins.

„Na, norint patekti į šį elito klubą reikia turėti storą piniginę“, - konstatuoja Albi trasoje apsilankęs laidos vedėjas Paulius Garkauskas.

Dar vienas pastebėjimas – klubų veikla. Į trasą atvažiuoja keli restauruoti „Citroen“ ar „Porsche“ automobiliai. Čia itin mėgstami „Caterham'ai“.

Ir paskutinis pastebėjimas. Keista, tačiau didžioji dauguma trasoje lakstančių vairuotojų – solidaus amžiaus vyrai. Ar daug pas mus Nemuno žiede važinėjančių senjorų? Kita vertus, išėjus į pensiją galima daryti tai, ką mėgsti. Jei gyveni Prancūzijoje ir gauni prancūzišką pensiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)