Tokia situacija mieste sukėlė sumaištį, mat Zarasų Vytauto gatvė yra kelio A6, vedančio į Latviją, dalis, ir ja nuolatos važiuoja daug tranzitinio transporto.

„Kur rangovas, bent greideris? Fūros pro mokyklą turi riedėti“, – piktinosi vienas miesto gyventojas internete, stebėjęs susiklosčiusią situaciją, kai iš vietos nebepajudantis automobilis užtvėrė visą gatvę.

Pasak gyvenančių Zarasuose, remontas pradėtas dar praėjusių metų rudenį ir per žiemą menkai tepasistūmėjo, o pasibaigus šalčiams, remontuojama atkarpa netruko pavirsti tikru bekelės ruožu.

Nukreipė eismą

Zarasų rajono meras Nikolajus Gusevas neneigė, kad mieste susiklosčiusi situacija supykdė visus – ir gyventojus, ir važiuojančius pro šalį. Nuo Kauno per Zarasus iki Daugpilio vedantis A6 kelias vingiuoja tiesiai pro Zarasų centrą. Aplinkkelio, galinčio nukreipti tranzitinį sunkvežimių srautą atokiau nuo Zarasų, miestas neturi.

„Vyksta kelio A6 asfalto dangos paprastasis remontas. Remontuojama maždaug 1 km atkarpa. Visgi ši gatvė ir kelias yra administruojama ne miesto valdžios, o Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD)“, – aiškino meras.

Dalyje remontuojamos atkarpos asfaltas likęs, o dalyje – jo visiškai nėra. Būtent ši dalis, aiškino N. Gusevas, pasikeitus orams greitai išsivažinėjo ir tapo spąstais vairuotojams.

Meras pasakojo, kad dar ketvirtadienį įvyko pasitarimas su kelio remontą vykdančia bendrove „Eurovia“ bei miesto administracija, kurio metu buvo sprendžiama, ką daryti su klampyne tapusia gatvės atkarpa. Po jo buvo nuspręsta, kad kelio dalis, neturinti asfalto, laikinai taps uždaryta nuo eismo, o visas automobilių srautas bus nukreiptas į aplinkines gatves.

„Gal trims-keturioms dienoms bus uždaryta ta atkarpa. Tol, kol rangovas išspręs problemą“, – aiškino meras, pasakojęs, kad per ateinančias kelias dienas kelio A6 ruožo remontą vykdanti „Eurovia“ atnaujins ir sustiprins kelio pagrindą.

Tačiau net ir po šių darbų didesnių patogumų meras gyventojams nežadėjo. Pasak jo, patogu bus tik gegužę, kai remontas bus baigtas.

Norėtų aplinkkelio

N. Gusevas neslepia, kad tokia situacija nebūtų susiklosčiusi, jeigu Zarasai turėtų aplinkkelį. Pasak jo, visi miestai, pro kuriuos eina tranzitinis A6 kelias, aplinkkelius turi, todėl sunkusis transportas jų gatves aplenkia.

„O Zarasuose važiuoja per miestą. Gerai, kad šitas ruožas bus suremontuotas, tačiau sunkusis transportas gadina namų pamatus, gatves ir t.t.“, – neslėpė meras.

Pašnekovas DELFI minėjo, kad aplinkkelio Zarasai prašo dar nuo 2002 m., tačiau sprendimą tokioms statyboms turi priimti Vyriausybė, o prioritetas, tikina N. Gusevas, kol kas yra kiti keliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)