Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis skaičiuoja, kad tarybinio pavyzdžio vairuotojų pažymėjimų Lietuvoje gali būti apie 2 tūkst., tokie ir be galiojimo datos pažymėjimai yra lengviau klastojami.

„Bus pavedimas trims ministerijoms: Sveikatos apsaugos ministerijai, Vidaus reikalų ministerijai ir Susisiekimo ministerijai, kuri apskritai yra atsakinga už saugų eismą, kad tiesiog peržiūrėtų tvarką ir ar sugriežtinsime, ar liberalizuosime, bus matyt. Bet noriu pasakyti, kad liberalesnės tvarkos, negu ji yra dabar, kai sveikata tikrinama tik keičiant vairuotojo pažymėjimą, tikrai nebeįmanoma sugalvoti“, - pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė ministras.

Be minėtų sovietinio pavyzdžio pažymėjimų, skaičiuojama, kad apie pusę milijono žmonių galėtų turėti neterminuotus, seno pavyzdžio vairuotojų pažymėjimus. Šiuo metu „Regitroje“ naujausio tipo vairuotojo pažymėjimas kainuoja 49 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)