Instrukcijoje rašoma, kad būtina pranešti tikslią pažeidimo vietą, pridėti ne vieną, o kelias nuotraukas ir panašūs patarimai.

Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas sako, kad apie pusė siunčiamų pranešimų apie pažeidimus yra netinkami.

„Jeigu kiltų ginčas, tų duomenų nebūtų galima naudoti kaip įrodymo. Ir šiuo atveju nelabai svarbu ar pusė, ar 10 proc. atvejų neteisingai fiksuojami – visi atvejai yra baisiai jautrūs, nes žmonės atlieka pilietinę pareigą ir fiksuoja dažniausiai tokius pažeidimus, kurie akis bado, yra labai grubūs, itin grubūs.

Tada žmonės galvoja, kad savivaldybė niekaip nereaguoja, nėra jokios teisenos. Tas yra labai blogai, nes tai menkina žmonių pilietiškumą ir Vilniaus savivaldybės, kap institucijos, reputaciją“, – DELFI teigė G. Paluckas.

Todėl Vilniaus savivaldybė nusprendė, kad reikia žmonėms paaiškinti, kaip teisngai fiksuoti pažeidimus.

„Ši instrukcija gimė iš poreikio ir tai nurodė patys miesto gyventojai. Dažnai žmonės atsiunčia užfiksavę įvairius KET pažeidimus, tačiau fiksuodami pažeidimus daro klaidas. Tuomet kyla natūralus pasipiktinimas, kodėl vienas ar kitas pažeidėjas yra nenubaudžiamas, kodėl nevyksta procesas.

Iš to poreikio kartu su Saugaus miesto departamentu paruošėme labai supaprastintą instrukciją, kaip reikia fiksuoti administracinį teisės pažeidimą“, – teigė vicemeras.

Skaičiuojama, kad per parą į Vilniaus savivaldybę suplaukia nuo 50 iki 150 pranešimų apie pažeidimus.

„Yra žmonių, kurie tiesiog eina gatve, fiksuoja pažeidimus ir masiškai siunčia į savivaldybę“, – sako G. Paluckas.

Planuojama, kad netrukus pradės veikti programėlė išmaniesiems telefonams, per kurią bus galima itin paprastai perduoti pažeidimo informaciją savivaldybei. Šiuo metu instrukciją galima rasti savivaldybės svetainėje internete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (203)