Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, jog daugelyje sostinės gatvių automobilių stovėjimui viršijus 85 proc. buvo priimtas sprendimas keisti rinkliavos zonų ribas ir jas praplėsti. Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė aiškino, kad tokiu sprendimu siekiama ne tik reguliuoti eismo srautus, chaotišką automobilių statymą centro prieigose ir kitose miesto vietose, bet ir suteikti daugiau erdvės pėstiesiems, dviratininkams bei mažinti triukšmo lygį ir oro taršą mieste.

M. Gurarovienė pridūrė, kad taip žmonės bus skatinami ir naudoti alternatyvias keliavimo priemones, ar savo automobilius palikti specialiose aikštelėse ir kelionę tęsti viešuoju transportu. Ji prognozavo, kad po pakeitimų automobilių vietų užimtumas mieste galėtų sumažėti apie 12 proc.

„Susisiekimo paslaugų“ specialistai paaiškino, kad pakeitimai nebus atlikti per Naujųjų naktį ar iškart po jų, tačiau ilgai laukti nereikės. Dėl šios priežasties po švenčių į darbus grįžtantys miestiečiai turėtų būti itin atidūs, mat net ir sumokėję už stovėjimą, tačiau pažymėję netinkamą rinkliavos zoną, vairuotojai neišvengiamai gaus baudą.

Savivaldybės atstovai teigė, jo miesto centre dėl šio pakeitimo jaudintis neturėtų. Mat šiuo metu gyventojų turimi automobilių stovėjimo leidimai galios tokiomis pačiomis sąlygomis, kokiomis ir buvo išduoti. Tai reiškia, kad gyventojams nereikia imtis jokių konkrečių veiksmų iki tol, kol baigsis turimo leidimo galiojimas. Pratęsiant leidimą arba įsigyjant papildomą antrojo automobilio stovėjimo leidimą po sausio 1 d., bus priskirta nauja teritorija.

Patvirtinti šie pagrindiniai zonų ribų pakeitimai:

  • Mėlynoji zona nuo šiol apims buvusią raudonąją zoną ir dalį geltonosios zonos ties Lukiškėmis ir Gynėjų gatve, kuriose automobilių srautai per pastaruosius metus ryškiai išaugo.
  • Raudonąja zona tampa Užupis, Senamiesčio prieigos nuo Pylimo gatvės, Konstitucijos g. prieigos, kuriose telkiasi verslo centrai, daugėja traukos objektų, ir teritorija tarp Gedimino pr., J. Jasinskio ir A. Rotundo gatvių.
  • Geltonoji zona apims Žvėryno dalis tarp Latvių ir Paribio gatvių, teritoriją prie buvusio „Audėjo“ centro, Paupio kvartalas, dalis Naujamiesčio bei Šnipiškės iki Žalgirio gatvės. Taip pat geltonąja zona šiltuoju sezonu nuo gegužės 1 iki rugsėjo 30 d. tampa erdvės prie Valakampių paplūdimio, Balsio, Balžio ir Tapelių ežerų.
  • Žaliąja zona tampa Antakalnio dalis aplink Sapiegų parką, kuriai pritarė ir šių apylinkių gyventojai.


Visų rinkliavos zonų ribos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)