Rudenį ir žiemą kelias tampa nepravažiuojamu, o vasarą dulkių tiek, kad neįmanoma prasiverti langų. Vilniaus savivaldybės imtis veiksmų prašantys žmonės sako su prašymais atsimušantys į sieną – esą lėšų nėra.

Varnės gatvėje gyvenanti DELFI skaitytoja Agnė B. pabrėžė, kad esama gatvės būkle gyventojai nesidžiaugia jau kelerius metus.

„Vasarą gatvė dulka, vaikai dėl to nuolat serga kvėpavimo takų ligomis. Rudenį ir žiemą gatvė tampa praktiškai neišvažiuojama. Vairuotojai, bandydami rasti bent kiek mažiau duobių turinčią atkarpą, nuolat važiuoja kelkraščiais, pievomis“, – pasakojo pašnekovė.

Moteris pasakojo, kad dalis Varnės gatvės buvo išasfaltuota, kai iniciatyvos ėmėsi patys gyventojai. Asfaltas, po gyventojų lėšomis parengto gatvės projekto, padarytų oro užterštumo tyrimų, buvo nutiestas 2017-aisiais. Tačiau tas padaryta ne visoje, o tik pusėje gatvės, likusi dalis liko žvyrkeliu.

„Ir dėl to, pavyzdžiui, ja nevažiuoja Vilniaus viešasis transportas. Reiškia, vaikams be tėvų pagalbos neįmanoma patekti nei į darželius, nei į mokyklas“, – komentavo moteris.

Dar didesnė problema ta, kad nors gatvė yra C kategorijos, išaugus Pilaitės mikrorajonui, vienas po kito dygstant naujiems privatiems namams, išaugo ir važiuojančių Varnės gatve automobilių skaičius. Šią gatvę, anot pašnekovės, ne vienas naudoja kaip alternatyvą važiuojant į Vakarinį aplinkkelį tada, kai piko metu eismas sustingsta Pilaitės prospekte.

„Vasarą gyventojai priversti dusti dulkėse, o kitais metų laikais tenka gerokai papurtyti savo transporto priemonių pakabas, nes gatvė tampa duobių slalomu. 2017-aisiais savivaldybė buvo sutvirtinusi gatvės pagrindus, tačiau tas gelbėjo tik metus“, – pastebėjo Agnė B.

Varnės gatvė

Neapsikentusi Varnės gatvės gyventojų bendruomenė nusprendė parengti gatvės projektą savomis lėšomis. Tokio projekto sąmata – apie 10 tūkst. eurų, tačiau, sako Agnė B., šitokią sumą iš savų lėšų skyrę projektui Varnės g. gyventojai nėra tikri, ar miesto savivaldybė gaus lėšų gatvės asfaltavimui ir sutvarkymui.

Lėšų atras

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento vyresnysis patarėjas Arūnas Visockas ramina, kad lėšų miestas asfaltui suras.

„Šiuo metu gyventojai rengia 600 m gatvės atkarpos nuo sankryžos su Zujūnų gatve iki sankryžos su Pakarvių gatve techninį projektą. Kai tik jis bus pabaigtas ir bus gautas statybos leidimas, bus sutvarkyta ir dabar neišasfaltuota Varnės gatvės dalis“ – akcentavo pašnekovas.

Varnės gatvė

Pasak jo, gatvėje asfaltas turėtų būti paklotas dar šiemet. Drauge su juo bus įrengti šaligatviai, sutvarkyti lietaus nuotekų tinklai, įrengtas gatvės apšvietimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)