„Tokių diskusijų dėl tokių ribojimų šiuo metu nevyksta“, – BNS sakė vidaus reikalų viceministras Darius Urbonas.

Palangos savivaldybė dėl saugumo uždraudė judriausioje miesto J. Basanavičiaus gatvėje vasarą važiuoti elektriniais paspirtukais.

Vietos valdžiai teko uždrausti šioje gatvėje važinėti ir dviračiams, nes vidutinio greičio paspirtukai yra priskirti būtent jiems.

D. Urbonas teigė, kad Palangos situaciją vasaros sezonu dėl judrumo galima vertinti kaip išskirtinę, ir būtent todėl savivaldai įstatymuose yra palikta teisė iš dalies keisti eismo reguliavimą, suteikti arba atimti leidimus įvairioms transporto priemonėms važiuoti tam tikrais maršrutais.

Elektriniai paspirtukai pagal galingumą ir išvystomą greitį yra klasifikuojami kaip pėstieji, dviračiai arba mopedai.

Vidaus reikalų viceministras sakė, kad drausti visiems paspirtukams važiuoti šaligatviais kol kas nėra pagrindo, o incidentų skaičių galima sumažinti didinant eismo dalyvių sąmoningumą.

„Daug kas priklauso nuo mūsų visų sąmoningumo, taisyklių paisymo, pagarbos vieni kitiems, žiūrėjimo, stebėjimo, buvimo atidžiam ir saugojimo savęs bei kitų eismo dalyvių“, – kalbėjo D. Urbonas.

„Ir pėstiesiems kartais reikia priminti būti dėmesingiems ir stebėti dviračių takų ribas. Mums visiems reikia žinoti tas taisykles, jų paisyti ir laikytis“, – pridūrė jis.

Nuo šių metų rugsėjo elektriniams paspirtukams važiuoti šaligatviais draus Prancūzija.

Viceministras tvirtino, kad Prancūzijos ir Lietuvos eismo organizavimas yra nesulyginamas.

„Kai mūsų srautai bus tokie ir pasieksime kokią nors kritinę ribą, matyt, reikia vertinti ir eismo dalyvių, sužalotųjų skaičių. Vertinant pačią situaciją gimsta tam tikri sprendimai“, – teigė D. Urbonas.

Draudimas važiuoti J. Basanavičiaus gatve Palangoje galios nuo birželio 1 iki rugsėjo 1 dienos. Jis bus taikomas ir Birutės parke bei ant Palangos tilto.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)