LAKD pranešė, kad „Via Baltica“ atkarpoje tarp Kauno-Marijampolės-Suvalkų, 61,73 kilometre, atsirado nauja sistema, gebanti nustatyti atstumą tarp dviejų eismo dalyvių. Ši sistema iš paskos važiuojančiai transporto priemonei parodo, koks atstumas yra iki priešais esančio automobilio.

Skelbiama, kad pirmoji tokia sistema Lietuvoje duomenis įvertina realiu laiku ir, jeigu nustato, kad atstumas tarp dviejų transporto priemonių nėra saugus, apie tai informuoja atstumo nesilaiknatį eismo dalyvį. Be to, skaitmeninėje lentoje nurodomas ir atstumas metrais, koks yra tarp dviejų transporto priemonių.

Laikantis saugios distancijos, atstumo reikšmė rodoma žalia spalva, o nesilaikant saugaus atstumo – rodoma raudona spalva ir įjungiami dėmesį atkreipiantys švyturėliai.

Skelbiama, kad sistemą „Via Baltica“ kelyje įrengti kainavo 13,4 tūkst. eurų su PVM.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)