„Lietuvos vairuotojai jau perpranta kasko draudimo privalumus ir žino, jog vykstantiems į užsienį kartu su kasko draudimu verta įsigyti pagalbos kelyje užsienio šalyse paslaugą. Neretai būtent pagalba svetimoje šalyje būna kur kas reikalingesnė nei Lietuvoje. Nežinant, kur kreiptis, nemokant vietos kalbos, pagalbos paslaugos padeda išspręsti daug nemalonių problemų“, - minėjo „PZU Lietuva“ Produktų ir rizikos valdymo departamento direktorius Edvardas Skupas.

„Valstybėse, kur galioja kitokie nei Europos Sąjungos įstatymai, mūsų vairuotojams tenka patirti kur kas daugiau nepatogumų ir nesklandumų, ypač jei dėl sugadinto automobilio neįmanoma tęsti kelionės“, - teigė „PZU Lietuva“ ekspertas.

Jis pateikė pavyzdį, kaip Ukrainoje, sugedus Lietuvos gyventojo automobiliui, jį teko remontuoti, vairuotojui ir keleiviui gyventi viešbutyje, galų gale parskristi į Lietuvą ir parsivežti bagažą. Keliautojas patyrė 3,5 tūkst. eurų, tai yra 12,12 tūkst. litų, išlaidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)