Kelių policijos tarnybos duomenimis, šiemet per 11 mėnesių mūsų krašte įkliuvo 17 tūkst. neapsidraudusių vairuotojų, t.y. per dieną patruliai nubaudžia vidutiniškai pusšimtį važinėjančių neapsidraudusių eismo dalyvių.

Sąmoningai be draudimo prie vairo sėdantys vairuotojai taip elgiasi ne tik dėl taupumo, mat bauda už prievolės draustis nevykdymą gerokai mažesnė, nei vidutiniškai kainuoja TPVCA draudimas – už tai gresia 80-120 Lt bauda.

Tuo metu vidutinės klasės apynaujo automobilio privalomasis draudimas metams kainuoja bene tris kartus brangiau. „Sutinku, kad baudos šiuo atveju kiek per švelnios. Teoriškai galėtų būti taikoma bent tokio dydžio bauda, kiek vidutiniškai kainuoja draudimo polisas“, - LŽ dėstė Lietuvos kelių policijos vadas Ginataras Aliksandravičius.

Tiesa, be draudimo važinėjantiems asmenims likti nepastebėtiems ir išsisukti nuo atsakomybės netrukus gali būti gerokai sunkiau. Žadama, kad jau kitąmet Lietuvoje bus įrengta 10 vaizdo kamerų, kurios filmuos visų pravažiuojančių automobilių numerius, o jei sistema užfiksuos, kad važiuojama neturint draudimo, mašinos šeimininkui automatiškai bus išrašomas baudos kvitas. Iki 2020 metų krašto keliuose bus pastatyta apie 60 tokių įrenginių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)