Vaizdo ir garso įrašymo įrangos nauda neabejojama, todėl Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos tarnybiniuose automobiliuose įmontuota automobilinė vaizdo ir garso įrašymo įranga, taip pat pradėti naudoti ir vaizdo registratoriai. Šios priemonės padeda sudrausminti bei fiksuoja įvairius Kelių eismo taisyklių pažeidimus darančius vairuotojus.

Įrašai, kuriuose vaizdo ir garso įrašymo įrangų pagalba užfiksuoti Kelių eismo taisykles pažeidę vairuotojai, bus naudojami kaip įrodomoji medžiaga. Tai padės išvengti situacijų, kai kyla ginčų dėl padaryto pažeidimo ar pažeidėjo elgesio. Taip pat tikimasi, kad intensyvus šių priemonių naudojimas pasitarnaus drausminant vairuotojus, pažeidinėjančius Kelių eismo taisykles ir chuliganišku ar pavojingu vairavimu keliančius grėsmė kitiems eismo dalyviams.

Per pirmuosius 4 šių metų mėnesius Kauno apskr. policija sulaukė per 1,6 tūkst. eismo dalyvių užfiksuotų Kelių eismo taisyklių pažeidimų, dauguma pažeidėjų jau patraukti atsakomybėn. Policijos pareigūnai ragina pilietiškus ir eismo saugumu besirūpinančius eismo dalyvius perduoti policijai vaizdo registratoriais ar kitomis priemonėmis užfiksuotą medžiagą, su šiurkščiais Kelių eismo taisyklių pažeidimais ir taip kartu ugdyti vairuotojų sąmoningumą bei kurti saugesnį ir kultūringesnį savąjį miestą.

Kauno apskrities policija primena, kad už pavojingą ir chuliganišką vairavimą gresia atsakomybė pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1242 str.:

„Transporto priemonių vairavimas, vienu metu ar paeiliui padarant kelis eismo taisyklių pažeidimus, keliančius grėsmę eismo saugumui, taip pat Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs pavojingą situaciją, tai yra privertęs kitus eismo dalyvius staigiai keisti judėjimo greitį, kryptį arba imtis kitokių veiksmų savo ar kitų žmonių saugumui užtikrinti, –
užtraukia baudą vairuotojams nuo keturių šimtų iki aštuonių šimtų litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trijų iki šešių mėnesių, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų.
Chuliganiškas vairavimas, tai yra kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų, keliantis pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui, –
užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių iki dvejų metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo dviejų tūkstančių penkių šimtų iki trijų tūkstančių penkių šimtų litų.
Šio straipsnio pirmojoje dalyje numatyti veiksmai, padaryti neblaivaus arba apsvaigusio nuo narkotikų arba vaistų ar kitų svaigiųjų medžiagų asmens, –
užtraukia baudą vairuotojams nuo dviejų tūkstančių iki trijų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo trijų tūkstančių penkių šimtų iki keturių tūkstančių litų su transporto priemonės konfiskavimu arba administracinį areštą nuo dešimties iki dvidešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu.
Šio straipsnio antrojoje dalyje numatyti veiksmai, padaryti neblaivaus arba apsvaigusio nuo narkotikų arba vaistų ar kitų svaigiųjų medžiagų asmens, –
užtraukia baudą vairuotojams nuo trijų tūkstančių iki keturių tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinį areštą nuo dešimties iki dvidešimties parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo keturių tūkstančių iki penkių tūkstančių litų su transporto priemonės konfiskavimu arba administracinį areštą nuo dvidešimties iki trisdešimties parų su transporto priemonės konfiskavimu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)