Spaudos konferencijoje pristatydamas alkoholio ir tabako vartojimo mažinimo planą 2014 metams, ministras sakė, jog tautos atstovybė turėtų apsispręsti ir siūlyti šias pataisas.

Šiuo metu įstatymai numato, kad vairuotojams bauda už vairavimą išgėrus gresia tuomet, jei alkoholio koncentracija kraujyje viršija 0,4 promilės, o pradedantiesiems ir profesionaliems vairuotojams lengvas girtumo laipsnis skaičiuojamas nuo 0,2 promilės.

Vytenis Povilas Andriukaitis
„Kiek galima leisti promilių alkoholio kraujyje, kad viskas būtų gerai? Faktas – turi būti draudžiama vairuoti išgėrus“, - buvo kategoriškas ministras.

Kaip rašė DELFI, sėsti prie vairo išgėrus bent lašą alkoholio ketinama uždrausti pradedantiesiems, taksi, sunkių transporto priemonių, motociklų vairuotojams. Įstatymo pataisoms jau pritarė Seimas.

Tiesa, dalis parlamentarų piktinosi, kad tokiu atveju būti nubausti rizikuoja ir visai alkoholio negėrę, bet suvalgę tam tikrų produktų vairuotojai.

Iki 0,4 promilių sūlo bausti 500-1000 litų bauda

Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisų projektą, transporto priemonių, kurių maksimali leidžiama masė didesnė negu 3,5 t arba turinčių daugiau kaip devynias sėdimas vietas, taksi automobilių ir motociklų vairavimas, vairuotojams esant neblaiviems, kai nustatomas lengvas neblaivumo (girtumo) laipsnis (nuo 0,01 promilės iki 0,4 promilės), užtrauktų baudą nuo 500 iki 1 tūkst. Litų.

Kodeksą taip pat siūloma papildyti pastaba, kad nustatant alkoholio koncentraciją biologinėse organizmo terpėse (iškvėptame ore, kraujyje, šlapime, seilėse ar kituose organizmo skysčiuose), neįskaitoma alkoholio matuoklio paklaida.

Tuo atveju, jeigu į eismo įvykio vietą kviečiama policija, turi būti tikrinamas visų vairuotojų, kurie galimai susiję su eismo įvykiu, blaivumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (723)