Ieškoti pažeidėjų kasdien į gatves leidžiasi tūkstančiai mobiliaisiais telefonais ir kitais prietaisais apsiginklavusių vilniečių. Sostinės gyventojus užvaldė azartas fiksuoti ir policijai siųsti kuo daugiau eismo taisykles pažeidžiančių vairuotojų nuotraukų. Prieš porą metų tai daryti skatino patys policijos pareigūnai, kurie skelbė įvairias akcijas ir ragino vairuotojus fiksuoti gatvėse padarytus pažeidimus.

Nors budrūs gyventojai policininkus užvertė papildomu darbu, pareigūnai įsitikinę, kad filmavimo manija – naudinga. „Vien tai, kad vairuotojas žino, jog bet kurioje vietoje gali būti nufilmuotas ar nufotografuotas, verčia laikytis kelių eismo taisyklių”, – įsitikinęs Lietuvos kelių policijos valdybos administracinės veiklos skyriaus viršininkas Dainius Šalomskas.

Lietuvos kelių policijos valdybą per metus pasiekia apie 5–6 tūkstančius gyventojų pranešimų.

Tiesa, įkliūti gali ir patys filmuotojai – naudotis mobiliuoju telefonu vairuojant draudžiama.

„Visai nesvarbu, ar jie telefonu kalba, ar ką nors filmuoja. Tai toks pat pažeidimas”, – aiškino Vilniaus kelių policijos viršininkas Vytautas Černevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją