Kaip jau buvo skelbta, policija gavo vaizdo medžiagą, pagal kurią nustatė, kad birželio 4 d. 20.04 val. Kauno r. gyventojas Ž. G. (gimęs 1986 m.), vairuodamas transporto priemonę, kuriai neatlikta privalomoji techninė apžiūra, nedrausta privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu, kelyje „Vaišvydava–Girionys–Žiegždriai“, Vaišvydavos kryptimi, lenkdamas ta pačia kryptimi važiuojančią transporto priemonę kirto ištisinę kelio ženklinimo liniją, nesilaikė visų būtinų atsargumo priemonių, kad nekiltų pavojus kitų eismo dalyvių saugumui, pavojingai manevruodamas bei grubiai pažeisdamas kelių eismo taisykles, neatsižvelgdamas į meteorologines sąlygas, slidžią kelio dangą, po lenkimo, keisdamas važiavimo kryptį iš priešpriešinės eismo juostos persirikiavo į savo krypties eismo juostą nerodydamas atitinkamos krypties įspėjamojo posūkio signalo, staiga stabdė prieš pat lenkiamą transporto priemonę, kai tai nebuvo būtina eismo saugumui, dėl ko transporto priemonė tapo nevaldoma, ėmė pavojingai slysti šonu nuo kelio į kelkraštį. Nuslydęs į kelkraštį, galiniais raitais išsviedė žvyrą paskui jį važiuojančiai transporto priemonei, taip priversdamas staigiai stabdyti paskui jį važiavusį vairuotoją, kad būtų išvengta susidūrimo.

Toliau važiuodamas minėtos transporto priemonės vairuotojas Vaišvydavoje, ties sankryža su Piliuonos g. suko į kairę (apsisukinėjo), sąmoningai sukeldamas transporto priemonės šoninį slydimą. Policijos teigimu, tokiais savo veiksmais dėl chuliganiškų paskatų vairuotojas išreiškė ypatingą nepagarbą kitiems eismo dalyviams, savo išskirtinumą, kėlė realų pavojų sau ir kitiems eismo dalyviams.

Pavojingai ir chuliganiškai manevravusiam vairuotojui paskirta 1 500 lt bauda su teisės vairuoti atėmimu 18 mėn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)